Haberler

Zeytindalı 20 Yaşında

Her yaştan ve kuşaktan, tüm Kilislilerin severek okuduğu, kendinden ve geçmişinden bir şeyler bulduğu ZeytinDalı Dergisi, yayın hayatında 20’nci yılına ulaştı.

Her yaştan ve kuşaktan, tüm Kilislilerin severek okuduğu, kendinden ve geçmişinden bir şeyler bulduğu ZeytinDalı Dergisi, yayın hayatında 20'nci yılına ulaştı.

1994 yılında Muhlis Salihoğlu'nun öncülüğünde ve kısıtlı olanaklarla yayın hayatına başlayan ZeytinDalı Dergisi, Kilis Kültür Derneği Kilis Şubesi Başkanlığı'nın yayın organı olarak yayın hayatını sürdürüyor. ZeytinDalı, yıllar boyunca gerek konu çeşitliliği gerekse de baskı kalitesinde kendini geliştirerek Kilislilerin gönlünde özel bir yer edinmeyi başardı. Kilis'in sosyal ve kültürel yaşamı kadar, gelenek-görenek, tarih, edebiyat ve Kilis'le ilgili araştırmaları ilke edinen ZeytinDalı, 72'inci sayısı ile okurlarıyla buluştu.

Kilis merkezli ve süreli olarak yayınlanan tek dergi olma özelliğini koruyan ZeytinDalı, Türkiye'de yerel/bölgesel alanda yayın yapan ve yirmi yıl kesintisiz olarak yayınlanan az sayıdaki dergilerden biri. Dergi Türkiye'de 60'a yakın ilde, yurtdışında ise ABD, Kanada, Almanya, İsviçre gibi 10'u aşkın ülkede yaşayan Kilislilere ulaştırılıyor.

Kilis Kültür Derneği Kilis Şubesi Başkanı ve ZeytinDalı Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Muhlis Salihoğlu, "Gönülden ve Kilis sevdamızla giriştiğimiz, zorlu koşullarda yayına hazırladığımız ZeytinDalı'nın 20. yaşına ulaşmasının mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz. Kilis ile ilgili araştırma ve tez konularında ilk başvuru kaynaklarından biri olarak, Kilis'imizin tanıtımına katkı sağlayan, Kilis'in ve Kilislinin sesi olan dergimizin bugünlere gelmesi bizim en büyük kıvanç kaynağımız olmuştur. Dergimizin yayınlanmasında, dağıtımında emek veren, yardımcı olan, maddi ve manevi destekleriyle dergimizin yaşamasına katkı sağlayan dostlara gönülden teşekkürlerimi sunuyorum. Birkaç ay içerisinde ZeytinDalı'nın 20. Yaşını, düzenleyeceğimiz bir programla kutlamak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Programa ZeytinDalı dostlarıyla, mesleğinde kariyer edinmiş ünlü Kilislileri de davet ederek Kilis'te ağırlamayı planlıyoruz" şeklinde konuştu. - KİLİS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Muhlis Salihoğlu Türkiye Kilis Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs'ta vapur seferleri olacak mı? 1 Mayıs vapur seferleri iptal edildi mi? Şişli'de 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Şişli'de alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! Beşiktaş'ta 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Beşiktaş'ta alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! 1 Mayıs'ta Beyoğlu'nda hangi yollar kapalı olacak? Beyoğlu'nda alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta Fatih'te hangi yollar kapalı olacak? Fatih'te alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? İstanbul'da kapalı olacak yollar nereler? Fatih, Şişli, Beşiktaş, D-100 Karayolu 1 Mayıs'ta toplu taşımaya kısıtlama mı getirildi? Toplu taşıma hangi saatler ücretsiz? İstanbul, Ankara ve İzmir'de ücretsiz toplu taşıma saatleri! 1 Mayıs'ta toplu taşımalar ücretsiz mi? İstanbul'da toplu taşımaya kısıtlama geldi mi? KIZIL GONCALAR son bölümde ne oldu? Kızıl Goncalar yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? 30 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV GELİNİM MUTFAKTA CANLI İZLE #128105 30 Nisan 2024 Gelinim Mutfakta puan durumu belli oldu mu? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 30 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? #9917 30 Nisan günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi? Bugün hava nasıl olacak? #127782 İstanbul'da yağmur yağacak mı? 30 Nisan hava durumu tahminleri! A101 AKTÜEL KATALOĞU 2 MAYIS| Çekme karavan fiyatı ne kadar? A101 bu hafta katalog ürünleri neler? A101 fiyat listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title