Haberler

Toroslar'ın Evka Projesinde Sona Erdi

Mersin'in merkez ilçe Toroslar Belediyesi ve Mersin Rotary Kulübü işbirliğiyle ev kadınlarının kişisel gelişimlerine yönelik hazırlanan ve 9 hafta süren EVKA Projesi sona erdi.

Mersin'in merkez ilçe Toroslar Belediyesi ve Mersin Rotary Kulübü işbirliğiyle ev kadınlarının kişisel gelişimlerine yönelik hazırlanan ve 9 hafta süren EVKA Projesi sona erdi.

Toroslar Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Toroslar Belediyesi Teknik Eğitim Kursları'nda (TORTEK) eğitim gören kadın kursiyerlere yönelik hazırlanan ve 9 hafta süren proje kapsamında, konusunda uzman kişiler tarafından, kadın sağlığı, çocuk sağlığı, hukuk, ergen psikolojisi ve iletişim, aile içi şiddeti önleme, ev kazaları ve ilk yardım konularında eğitim seminerleri verildi. Toroslar Belediyesi Konferans Salonu'nda düzenlenen seminerlerin sonuncusu, yeterli ve dengeli beslenme konusunda bilgiler veren Diyetisyen Asuman Kaptan tarafından gerçekleşti. Seminerin ardından, katılımcılara sertifikaları düzenlenen bir törenle verildi. Törene, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Toroslar Halk Eğitim Müdür Yardımcıları Nilgün Çıtak ve Yıldıray Çatak, Mersin Rotary Kulübü 2012-2013 Dönem Başkanı Taner Gürağaç ve komite üyeleri, usta öğreticiler ile kursiyerler katıldı.

Törende bir konuşma yapan Toroslar Belediye Başkanı Tuna, her hafta farklı konu ve uzman kişiler tarafından verilen eğitimlerle amaçlarının daha bilgili ve bilinçli aileler oluşturmak olduğunu söyledi. Her alanda eğitime büyük önem verdiklerini kaydeden Tuna, öğrenmenin yaşı olmadığını belirterek, "Amacımız, mutlu aile, mutlu toplum ve mutlu Türkiye oluşturmaktır. Bölgemizde yaşayan insanlarımızın sosyal alanda da daha bilinçli, bilgili olmalarını istiyoruz. Bu anlamda EVKA projesi de Mersin Rotary Kulübü ile işbirliğinde yaptığımız önemli bir sosyal projedir. Zaman, hızla değişiyor ve gelişiyor. Bu değişim ve dönüşümü milletimizin değerlerini kaybetmeden uyarlayabilmeli ve bu değerlerimizi sağlıklı kılabilmeliyiz. Bilgiler paylaşıldıkça güzel olur. Bu projeye katılan bayanlarımızın girişiyle çıkışı arasında fark varsa biz burada farkı oluşturmanın mutluluğu içerisindeyiz. EVKA projesine katkı sunan kurumlara ve seminerlere katılan kursiyerlerimize teşekkür ediyorum" dedi.

Mersin Rotary Kulübü 2012-2013 Dönem Başkanı Gürağaç da 6 yıldır projeye sunduğu katkılarından dolayı Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna ve Toroslar İlçe Halk Eğitim Müdürlüğü'ne teşekkür etti.

Konuşmaların ardından plaket ve sertifika törenine geçildi. Başkan Tuna, Gürağaç ve Çatak'a teşekkür plaketi verirken, Gürağaç da projeye sunduğu katkılarından dolayı Tuna'ya bir plaket takdim etti. Seminerlere katılan kursiyerlere sertifikalarının verildiği törende Başkan Tuna, ayrıca TORTEK kapsamında eğitim veren kurs eğitmenlerine de plaket vererek, teşekkür etti. Program, kursiyerlerin hazırladığı eğlence ile sona erdi. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Tuna Toroslar Gürağaç Mersin Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title