Haberler

Tiski ve Oski Genel Müdürlerinden Samsun'a Ziyaret

Trabzon İçme Suyu ve Kanalizasyon İdaresi (TİSKİ) Genel Müdürü Recep Köksal ve Ordu Su ve Kanalizasyon İdaresi (OSKİ) Genel Müdürü Fatih Yürük, Samsun'da incelemelerde bulundu.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürü Kamil Demircioğlu'nun ev sahipliğinde Samsun Doğu İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisleri'nde düzenlenen toplantıya katılan Köksal ve Yürük, Samsun'da gerçekleştirilen altyapı projeleri hakkında bilgi aldı.

Toplantının ardından, Samsun Doğu İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisleri konuklara gezdirildi.

Tesisin 8 ay önce işletmeye alındığını ve arıtılan maddenin Samsun'dan 2.5 kilometre uzaklıkta deniz dibine deşarj edildiğini söyleyen SASKİ Genel Müdürü Kamil Demircioğlu, şunları söyledi:

"Yıllardır şehrimizin atıklarını şehrimizi etkilemeyecek noktalardan deşarj ediyorduk. Ama sonuçta uluslararası şartnamelerin ortaya koyduğu şekilde arıtıp dağıtamıyorduk. Artık arıtarak dağıtıyoruz. Buraya yaklaşık olarak 40 milyon avro para harcadık. Şehrin 600 bin nüfusunun atık suya dönük evsel atıklarının tümü buraya geliyor. Burada arıtılıyor ve buradan da 2,5 kilometre denizin dibine deşarj ediliyor."

Samsun'un Karadeniz'in en büyük Atıksu Arıtma Tesisine sahip olduğunu kaydeden Demircioğlu, "Buradaki amacımız, şehrin sahillerini kirleten evsel atıkların şehrin sahillerini kirletme riskini ve tehlikesini ortadan kaldırmak üzere doğu - batı istikametinde aşağı yukarı 50 kilometre mesafedeki şehrin yamaçlarından aşağıya doğru inmekte olan ve evlerden çıkmış olan evsel atıkları bir kolektör ile buraya getirip, burada arıtıp hiçbir yeri kirletmeyecek hale getirip, içilecek su kalitesine getirildikten sonra derin deniz deşarjı ile birlikte denize atmaya yönelik bir tesistir" ifadelerini kullandı.

Köksal ve Yürük, Samsun'da olmaktan büyük mutluluk duyduklarını inceleme gezisinin kendileri açısından çok yararlı geçtiğini, Samsun Doğu İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisleri'ne hayran kaldıklarını söyledi.

Kaynak: AA / Yerel

Kamil Demircioğlu Recep Köksal Trabzon Oski Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title