Haberler

Şanlıurfa'da Yapımı Tamamlanan Yurt Hizmete Açıldı

Güncelleme:

Şair Nabi Yurtları tarafından Şanlıurfa'da yaptırılan Eyyubiye Abdulvahap Şeker İbrahim Şeker Talebe Yurdu'nun açılışı düzenlenen törenle yapıldı.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan ve birçok davetlinin katıldığı açılış töreninde konuşan Vali Celalettin Güvenç "Sizlerin alın terini, göz nurunu, iyi niyetini çocuklarımızın hizmetine sunuyoruz. Burası lafın bittiği yerdir ama şu kadarını söyleyeyim. Bu ülkenin geleceğini kurtarmak için çocuklarımıza sahip çıkmak zorundayız. Çocuklarımızı eğitmek, şiddetten uzak tutmak zorundayız. Kötü alışkanlık sahibi olmalarını önlemek zorundayız" dedi.

Şanlıurfa'da 600 bine yakın ilk ve ortaöğretim çağında çocuğun bulunduğunu ifade eden Vali Güvenç, "Bu çocuklara sahip olursak, emin olun ki gelecek Şanlıurfa'nındır. Bunun da yolu; bu şehirde kazananların bu şehrin çocuklarına, bu şehrin çocuklarının eğitimine sahip çıkmasından geçer" dedi. Okuyan insandan korkmamak gerektiğini de sözlerine ekleyen Vali Güvenç, yurdun yapılmasında emeği geçenlere teşekkür ederek konuşmasına son verdi.

EYÜPOĞLU, HAYIRSEVERLERE SESLENDİ

Törende konuşan Şanlıurfa Milletvekili Seydi Eyüpoğlu ise; yapılan yurdun tüm hayırseverlere örnek olması dileklerinde bulunarak emeği geçenlere teşekkür etti. Törende ayrıca Şanlıurfa Belediye Başkan Vekili Mahmut Al ve Karaköprü Belediye Başkanı Nihat Çiftçi de birer konuşma yaparak açılışı yapılacak olan yurdun hayırlı olmasını diledi.

Yetkililer tarafından yurdun altı katlı binada 200 öğrenciye hizmet verebilecek kapasitede olduğu belirtildi.

Topluca açılış kurdelesinin kesildiği törene Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç'in yanı sıra; Şanlıurfa Milletvekilleri Seydi Eyüpoğlu ve Mahmut Kaçar, İl Jandarma Komutanı Selman Kömürcü, Şanlıurfa Belediye Başkan Vekili Mahmut Al, Karaköprü Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, davetliler ve vatandaşlar katıldı.

(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Yerel

Celalettin Güvenç İbrahim Şeker Mahmut Al Şanlıurfa Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title