Haberler

Samsun: Samsun'da Yerel Yönetimler

- Samsun'un Bafra İlçesi'ne Bağlı Kolay Belde Belediye Başkanı Dursun Aygün, 2.5 Yıllık İcraatlarını Anlattı.

- Samsun'un Bafra İlçesi'ne bağlı Kolay Belde Belediye Başkanı Dursun Aygün, 2.5 yıllık icraatlarını anlattı.

Kolay Beldesi Turizm Geliştirme Kooperatifi Neyzen Teyfik Tesisleri'nde bir toplantı düzenleyen Başkan Aygün, yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi. AK Parti Bafra İlçe Başkanı Haluk Bülbül, İl Genel Meclis Üyeleri Muharrem Ceylan, Kadir Türköz, Hüseyin Yurduseven, Çetinkaya Belediye Başkanı Ahmet Akbaş, AK Parti Kolay Belde Başkanı Salih Zeki Aral ve Bafra Ziraat Odası Başkanı Sait Karagöl'ün katıldığı toplantıda konuşan Başkan Aygün, Kolay Belediyesi'ni borçsuz belediyeler arasına sokmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi. Dursun Aygün, "Cadde ve mahalle yollarının tamamı asfaltlandı. Göl turizminin yanında orman ve dağ turizmini geliştirmek için çalışmalar tamamlandı. Kolay halkının yıllardır çekmekte olduğu elektrik kesintisi sıkıntısı giderildi. Kolay halkının en büyük sıkıntısı olan yakacak ihtiyacı Orman İşletme Müdürlüğü ile görüşülerek, yakacak sorunu ucuza mal edildi. Belediyenin gelir ve gider tespiti yapılarak var olan borçlardan kurtarıldı. Belediyemizin bilgisayar sistemi yenilenerek, daha hızlı ve kesintisiz hizmet verilmesi sağlandı. Dünya ve ülke genelinde yeşille mavinin buluştuğu Kolay Beldesi'nin güzelliklerini göstermek için web sitesi oluşturduk. Belediyemizin hizmetlerini 24 saate çıkardık. Mahalle ve vatandaş ayrımı yapmadan bütün isteklere anında yardımcı olduk" dedi.

Kolay Beldesi'nin içerisinden Kızılırmak nehrine akan cayın etrafına demirden korkuluklar yaptıklarını belirten Aygün, "Belediyemize 1'er adet ambulans ve cenaze aracı aldık. Beldemizde yer alan eğitim kurumlarında yardıma muhtaç olarak tespit ettiğimiz öğrencilere çeşitli kırtasiye yardımı yaptık. Çevre dostu olarak bilinen biyodizel, Samsun bölgesindeki 53 belediye içerisinde Çetinkaya Belediyesi ile birlikte Kolay Belediyesi üretti. Yaya ulaşımının daha sağlıklı ve güvenli yapılabilmesi için kaldırım çalışmalarımıza başladık. Baraj gölü kıyı şeridine yapılacak olan turizme dönük konaklama tesisleri, restoran, çay bahçeleri, yazlık kışlık düğün salonlarında istihdam yapılarak, Kolay'ın gençlerinin bu tesislerde iş ve aş bulması için çalışmalarımız devam ediyor. Derbent Barajı göl sahası sahil şeridinde proje çalışmalarımız var. Buradaki proje sayesinde Kolay'ın güzel görünümünü sağlayacağız" diye konuştu.

(NA-SA)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title