Haberler

Rahmi Koç Gezici Müzesi Tarsus'ta

Rahmi Koç Gezici Müzesi, Tarsus Kerim Çeliktaş Türkocağı ilköğretim okuluna gelerek, öğrencilerin ziyaretine açıldı.

Rahmi Koç Gezici Müzesi, Tarsus Kerim Çeliktaş Türkocağı ilköğretim okuluna gelerek, öğrencilerin ziyaretine açıldı.

Kerim Çeliktaş Türkocağı İlköğretim Okulu'nda gün boyu ziyarete açılan müzede, tarihi objeler ve teknolojik aletler, 510 öğrenciye tanıtılırken,öğrenciler görsel objeleri büyük bir dikkatle izleyip, bilgi sahibi oldular.

Müzenin öğretmeni Osman Arık, iletişim, hareket, kuvvet ve çevre bilinci olmak üzere 40 objeyi tanıttığı gezici müzede, her objeyle ilgili tarihi bilgiler verip, objelerin Türkçe, matematik, fen bilgisi, sosyal bilgiler dersleriyle bağlantılarını kurduğunu söyledi.

Osman Arık, "Projenin amacı, kısıtlı imkanları olan çocuklara müzenin sunduğu imkanları tattırmak, farklı, yaratıcı araç ve yöntemlerle eğitim alma şansını vermek ve müzeye gitme imkanı olmayan öğrencilerim ayağına müze götürmektir. Geçen yıl 2 bininci okul ve 200 bininci öğrenciye ulaştık. 2011-2012 eğitim öğretim yılının başlamasıyla Türkiye turuna yeniden başladık. Bu bölgede Mersin-Antalya ve Konya turundayız" dedi.

Arık, müzede, derslerle ilişkilendirilen, 1740 yılından kalma güneş saati, 110 yıllık kum saati, 1640 yılına ait kronometre, 80 yıllık kurmalı saat, 1940 yılından kalma gramofon, 110 yıllık pusula, 300 yıllık abaküs, 1970 yılından kalma film ve fotoğraf makinesi, 1982 yılından kalma ilk elektronik bilgisayar, 1940 yılından kalma sürgülü hesap cetveli ve Osmanlı döneminden kalma gazetelerin bulunduğunu ifade etti.

Okulu Müdürü Veli Gürsoy da, okulun öğretmenlerinden Necip Durak'ın bir yıl önce internet üzerinden müze için başvuru da bulunduğunu belirterek,

"Öğrencilerimize dünyamızın geçmişten günümüze endüstri ve teknolojinin gelişimi ilgili bilgi vermek amacıyla okulumuza 'Müzebüs' adı verilen Rahmi Koç Gezici Müzesi'ni davet ettik. Çocuklarımızın eğitim hayatları sırasında, ufuklarının genişlemesine ve potansiyellerinin ortaya çıkmasına yardımcı olundu" dedi.

Öğrencilerden Sevda Doğan ise müzedeki objelerden çok etkilendiklerini ve geniş bilgi sahibi olduklarını ifade etti.

- MERSİN

Kaynak: AA / Yerel

Osman Arık Rahmi Koç Mersin Tarsus Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title