Haberler

Mtso Heyeti Pomem'i Ziyaret Etti

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut, makam şoförlerini ve meclis üyelerini Mersin Polis Meslek Yüksekokulu (POMEM) tarafından verilen "Güvenli Sürüş Teknikleri Eğitimi"nden geçirerek örnek olacaklarını...

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut, makam şoförlerini ve meclis üyelerini Mersin Polis Meslek Yüksekokulu (POMEM) tarafından verilen "Güvenli Sürüş Teknikleri Eğitimi"nden geçirerek örnek olacaklarını bildirdi.

MTSO Başkanı Aşut, MTSO Yönetim Kurulu Üyesi Ufuk Maya ile birlikte POMEM'i ziyaret etti. Mersin Vali Yardımcısı Sayın Turgut Serimer'in de katıldığı ve POMEM Okul Müdür Yardımcısı Ali Doğan'ın davetlisi olarak gerçekleştirilen ziyarette sürücü eğitim pistini gezen Aşut, "Güvenli Sürüş Teknikleri Eğitimi" ve "İleri Sürüş Teknikleri Test Alanı" ile ilgili bilgi aldı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Aşut, Türkiye'de trafik kazalarında meydana gelen ölüm ve yaralanmaların en aza indirilmesi ve trafikte sürücüleri eğitmek ve bilinçlendirmek adına kurulan sürücü eğitim pistinin Türkiye'de var olan iki pistten biri olduğunu söyledi. MTSO olarak hem makam şoförlerini hem de Meclis Üyelerini bu eğitimden geçirerek örnek olacaklarını ifade eden Aşut, trafik terörünün Türkiye'nin insan kaynağını tüketen hem sosyal hem de ekonomik bir felaket olduğunun altını çizdi. Araç kullanan her sürücünün bu eğitimleri almasının bir zorunluluk olduğunu vurgulayan Aşut, "Bu sadece kendi hayatımızla ilgili bir konu değildir; başkalarının da hayatı ile ilgilidir. Kurallara uymak işin bir yönü ise araçları doğru kullanabilmek işin diğer yanıdır. Sadece ehliyet sahibi olmak iyi bir sürücü olmaya yetmiyor" dedi.

Mersin'de böyle bir eğitimin ve böyle bir pistin olmasından gurur duyduğunu da kaydeden Aşut, tüm kurumları bu eğitimlere ve bu piste sahip çıkmaya çağırdı. Mersin POMEM Müdürlüğü koordinesinde bölgesel bazda düzenlenen "Güvenli Sürüş Teknikleri Eğitimi" kursundan sadece emniyet personelinin değil, herkesin yararlanabildiğine dikkat çeken Aşut, şöyle devam etti: "Güvenli sürüşün önemi, trafikteki riskleri ve risklerden kurtulma yolları, fren mesafesi, emniyet kemeri ile lastik bilgileri hakkında teorik eğitim verildikten sonra; yeni model araçlarla slalom parkurunda düz ve geri çalışma, tehlike anında kuru ve ıslak zeminde engelden kaçma, ıslak ve kuru zeminde ABS'li ve ABS'siz araçlarla manevra hareketleri, ıslak ve kuru zeminde yarım ve tam folyo manevra hareketleri uzman eğiticiler tarafından uygulamalı olarak kursiyerlere gösterilmektedir. Bunlar trafik terörünün sayısız can aldığı bir ülkede yaşayan bizler için çok önemli ve hayati eğitimlerdir. Bu anlamda bu pisti ve eğitimleri Mersin'e kazandıran Mersin Emniyet Müdürlüğü'ne ve Mersin Polis Meslek Yüksekokulu Müdürlüğüne, destek olan tüm kişi ve kuruluşlara teşekkür ediyorum." - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Şerafettin Aşut Turgut Serimer Türkiye Mersin Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title