Haberler

MHP İl Başkanı Gürel Şimşek'ten 14 Mart Tıp Bayramı Açıklaması

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Edirne İl Başkanı Dr.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Edirne İl Başkanı Dr. Gürsel Şimşek, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla yazılı bir açıklama yaptı. 14 Mart'ın sağlık alanında çalışan insanların sorunlarının gerekli mercilere hatırlatılması için önemli bir fırsat olduğunu ifade eden Şimşek, "Tek gayesi insan yaşamı ve sağlığı olan kıymetli Türk Hekimleri, maalesef ki günlük hayatlarını dahi idare ettirmeyecekleri ekonomik şartlarda yaşam mücadelesini sürdürmek zorunda bırakılmışlardır" dedi.

Çıkartılan son yasalar ile hastaların metaa haline getirildiğini, hiçbir altyapı oluşturulmadan yürürlüğe konulan Aile Hekimliği sistemi ile de hekim ve diğer sağlık çalışanlarının hasta toplamaya çalışan ticarethane çalışanları haline getirildiğini kaydeden Şimşek, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Hastane gruplarının çıkarlarına yönelik düzenlenen yönetmelik ve tüzükler ile bu grupların tamamen ticari ve kar amaçlı kuruluşlar haline getirilmesi ile hekimlerimiz, insani olmayan şartlarda mesleklerini icra etmeye zorlanmaktadır. Üniversite hastanelerinde görev yapmakta olan kıymetli hocalarımız tam gün yasası ile sadece ve sadece hasta bakan hekimler yapılmaya çalışılmaktadır. Buna bağlı olarak ta asli görevleri olan; geleceğin kıymetli Türk doktorlarını yetiştirmek ve insan hayatını ve sağlığının kalitesini arttırmak amacı ile yaptıkları bilimsel çalışmalardan uzaklaştırılmışlardır.

Günümüzde sağlıkta şiddet, sağlık çalışanlarının en önemli sorunu haline gelmiş ve getirilmiştir. Sağlık çalışanlarının özlük hakları ise zayıflatılmış ve mağdur edilmiştir. Adaletli ve makul ücret politikaları ise yürürlüğe sokulmamıştır. Bu sorunların çözülmediği ülkemizde sağlık çalışanlarının gösterdikleri tüm özveriye rağmen daha verimli çalışmasını sağlamak motivasyonlarını arttırmak ve hizmet ettikleri hedef kitlelere daha fazla fayda sunabilecek olmaları ne kadar zor olsa da tüm sağlık çalışanlarımızın özveri ve inançla meslek onuruna yakışır bir şekilde hizmet üretmeye devam edeceklerine inancımız sonsuzdur."

(ORA)

15.03.2013 12: 44: 46

TSI

NNNN - EDİRNE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Milliyetçi Hareket Partisi Gürsel Şimşek Tıp Bayramı 14 Mart Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title