Haberler

Kutlu Doğum Haftası Çeşitli Etkinliklerle Kutlanıyor

Ordu'da Kutlu Doğum Haftası, İl Müftülüğü'nün düzenlediği çeşitli programlar ve etkinliklerle kutlanıyor.

Ordu'da Kutlu Doğum Haftası, İl Müftülüğü'nün düzenlediği çeşitli programlar ve etkinliklerle kutlanıyor.

Kutlu Doğum Haftası nedeniyle İl Müftülüğü'nce, "Peygamberimiz ve İnsan Onuru" temalı bir program düzenlendi.

Vali Kemal Yazıcıoğlu Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen programa, Vali Orhan Düzgün, Garnizon Komutanı Albay Şeref Çakmak, Belediye Başkanı Seyit Torun, Vali Yardımcıları Abdullah Demir, Salih Yüce, Yemen Bayrak, İl Emniyet Müdürü Hakan Kırmacı, İl Genel Meclisi Başkanı Engin Tekintaş, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Selami Aydın, Diyanet İşleri Başkanlığı Rehberlik ve Teftiş Kurulu Başkanı Doç. Dr. İsmail Karagöz, İl Müftüsü Mustafa Kolukısaoğlu, bazı daire müdürleri, din görevlileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan program, Ordu Görme Engelliler Spor Kulübü Başkanı ve görme engelli Vedat Yavuz'un Kur'an-ı Kerim tilaveti ile açıldı.

Bu yıl "İnsan Onuru" tema'sının yer aldığı Kutlu Doğum Haftası'nda, Diyanet İşleri Başkanlığı'nca hazırlanan ve İslamiyet'in ve Peygamberin insan onuruna verdiği önemi anlatan sinevizyon sunumu yapıldı. Daha sonra Şişli Mecidiyeköy Merkez Camii Baş İmam Hatibi Ali Derman tarafından Kur'an-ı Kerim okundu.

İl Müftüsü Mustafa Kolukısaoğlu, programda bir konuşma yaparak, insan onuru ile ilgili Kur'an-ı Kerim'de yer alan hükümlerden bahsetti ve Peygamberin hayatında, yaşantısında insan onuruna verdiği değeri anlattı.

Program, Diyanet İşleri Başkanlığı Rehberlik ve Teftiş Kurulu Başkanı Doç.Dr.İsmail KaragöZ'ün "Peygamberimiz ve İnsan Onuru" konulu konferansı ile devam etti. Konferansın sonunda, Vali Orhan Düzgün tarafından Doç.Dr.İsmail Karagöz'e bir plaket takdim edildi. Kutlu Doğum Haftası'nın uzun bir zamandan beri kutlandığını belirten Vali Orhan Düzgün, Kutlu Doğum Haftası'nın 2011 yılından itibaren Diyanet İşleri Başkanlığı'nca temalı olarak kutlanmakta olduğunu söyledi.

İl Müftülüğünce de güzel bir kutlama programı icra edildiğini ifade eden Vali Düzgün, programın hazırlanmasına katkıda bulunanlara ve emeği geçenlere teşekkür ederek, herkesin Kutlu Doğum Haftasını tebrik etti.

Program, din görevlileri arasında düzenlenen hadis yarışmasında ve liselerarası makale yarışmasında dereceye girenlere, protokol mensuplarınca ödüllerinin verilmesi ve Ordu Müftülüğü Mehter Takımı'nın gösterisi ile sona erdi. - ORDU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Diyanet İşleri Başkanlığı Vali Orhan Düzgün İsmail Karagöz Ordu Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title