Haberler

Kto Karatay Üniversitesi'nde İlk Yardım Konferansı

Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi’nde Medicana Konya Hastanesi Başhekimi Uzman Dr. Erhan Düzenli tarafından “İlk Yardım” konferansı düzenledi.

Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi'nde Medicana Konya Hastanesi Başhekimi Uzman Dr. Erhan Düzenli tarafından "İlk Yardım" konferansı düzenledi.

Akademi Öğrenci Topluluğu'nun organizasyonunda gerçekleştirilen, KTO Karatay Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Taner Ziylan, Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Yıldırım, Çocuk Gelişimi Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Hatice Yalçın'ın katıldığı programa öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

Medicana Hastanesi Başhekimi Uzman Dr. Erhan Düzenli konuşmasında, ilk yardımın, ani olarak hastalanan ve kazaya uğrayan kişilere sağlık görevlilerinin yardımı sağlanıncaya kadar, olay yerinde yapılan geçici bir uygulama olduğunu ve amacın kazazedenin durumunun kötüye gitmesini önlemek ve hayatını kurtarmak olduğunu belirtti. Başhekim Düzenli konuşmasında, "İlk yardım, olay yerinde yapılan bir uygulama olduğu için herkes tam ve yeterli ilk yardım bilgisine sahip olmalıdır. Kaza ve yaralanmalarda ölümlerin yüzde 10'u ilk beş dakikada solunum durmasına bağlı, yüzde 50'si ilk yarım saatte büyük kanamalara bağlı olmaktadır. Bu nedenle olay yerindeki ilk yarım saat çok önemlidir. Bu ilk yarım saate altın saat denilmektedir. Basit ama etkin ilk yardım önlemleriyle, olay yerinde meydana gelen kaza ve yaralanmalara bağlı ölümlerin 2/3 ünü önleyebiliriz" dedi.

"DOĞRU VE YETERLİ BİLGİSİ OLAN HERKES İLK YARDIM UYGULAYABİLİR"

Başhekim Düzenli, "Olay yerinde ilk yardım uygulamak için hiçbir ön şart yoktur. Ancak ilk yardımcı sakin ve soğukkanlı olmalıdır. Olay yerinde, en kısa sürede yaralının ya da hastanın canlı olup olmadığına karar vermek gerekir. Boğulma, kalp durması, yaralanma, kanama vakalarında doğru ilk yardımı uygulamak ve en acil şekilde 112 ile iletişime geçmek, ilk yardımın vazgeçilmez unsurlarıdır. Günlük hayatta en çok evde, çocuk veya yetişkinler çeşitli cisim veya gıda maddeleri ile boğulmaktadır. Bu durumda suni solunum uygulamaları gerekebilir. Bir diğer önemli konu da kalp masajıdır, kalp durduktan sonraki birkaç dakika içerisinde kalbini yeniden çalıştırmak amacıyla yapılan işlemdir. Çalışan bir kalbe masaj yapılmaz" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların sonunda Başhekim Düzenli tarafından KTO Karatay Üniversitesi öğrencilerine cansız mankenler üzerinde uygulamalı ilk yardım eğitimi verildi. Programın bitiminde KTO Karatay Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Taner Ziylan tarafından Uzman Dr. Erhan Düzenli'ye desteklerinden ve katılımlarından dolayı plaket takdim edildi. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Karatay Üniversitesi Hatice Yalçın Konya Yerel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yozgat ve Şanlıurfa'yı işaret etti: Yanlış aday yüzünden kaybettik

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yozgat ve Şanlıurfa'yı işaret etti: Yanlış aday yüzünden kaybettik

AK Parti grubunda gergin anlar! Soylu soru soran muhabirin cep telefonuna müdahale etti

AK Parti grubunda gergin anlar! Soylu soru soran muhabirin cep telefonuna müdahale etti

2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

Bakmadan Geçme

Bugün voleybol maçı var mı? 16 Mayıs kimin voleybol maçı var? Bugün hangi voleybol maçı var? 19 Mayıs ile ilgili şiirler 2024! 1-2-3-4-5 kıtalık 19 Mayıs şiirleri uzun ve kısa! 19 Mayıs kısa sözler ve anlamlı mesajlar neler? HANDE BALADIN KİMDİR? Hande Baladın kaç yaşında, boyu kaç, nereli? Bütçe Kontrolü Nedir, Nasıl Yapılır? Bütçe yapılırken nelere dikkat edilmeli? AYHAN BORA KAPLAN KİMDİR? Ayhan Bora Kaplan olayında son durum ne? Ne oldu, olay ne? 3 yıl atama olmayacak mı? 3 yıl memur alımı olmayacak mı? Kamuda tasarruf tedbirleri memur alımı durdu mu? Ayşe Tolga kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Ayşe Tolga kaç yaşında, nereli? Ayşe Tolga biyografisi! Şükrü Yaman kimdir? Şükrü Yaman kaç yaşında, nereli? Şükrü Yaman hayatı ve biyografisi! POLİS TAYİNLERİ TARİHİ 2024! Polis tayinleri ne zaman açıklanacak? Polis atama ve yer değiştirme hangi tarihte olacak? 20 Mayıs okullar tatil mi? 20 Mayıs resmi tatil mi, tam gün tatil mi? 20 Mayıs yarım gün mü, tam gün mü? 16 Mayıs hangi burç? 16 Mayıs'ta doğanlar hangi burç oluyor? 16 Mayıs tarihi hangi burç olur? Türkiye- Japonya voleybol maçı ne oldu? Filenin Sultanları kazandı mı? #127952 KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 16 MAYIS PERŞEMBE 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 16 Mayıs Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? #128250 MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI İŞÇİ ALIMI KURA ÇEKİMİ 2024! MSB 1829 personel alımı kura çekim sonuçları ne zaman, saat kaçta açıklanacak?
Binaya asılan 'Allah belanı versin Nurettin' yazılı pankart vatandaşları şaşırttı

Binaya asılan "Allah belanı versin Nurettin" yazılı pankart vatandaşları şaşırttı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title