Haberler

Kayseri'de Bayraklar Yarıya İndirilecek

Güncelleme:

Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Manisa'nın Soma ilçesinde yaşanan facia nedeniyle Kayseri genelinde bayrakların yarıya indirileceğini açıkladı.

Kayseri Valisi Orhan Düzgün, yaptığı yazılı açıklamada, Manisa'nın Soma ilçesinde yaşanan ve Türk milletini hüzne boğan maden faciası nedeniyle Başbakanlık tarafından 13 Mayıs 2014 tarihiden itibaren üç günlük milli yas ilan edildiğini, yas alameti olarak bugünden itibaren Kayseri genelinde bayrakların yarıya indirileceğini belirtti.

Soma'da Maden ocağında meydana gelen facia

Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) Rektörü Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu Manisa'nın Soma ilçesindeki maden ocağında meydana gelen facia ile ilgili taziye mesajı yayımladı.

Sabuncuoğlu, mesajında, Manisa'nın Soma ilçesinde maden ocağında meydana gelen olayda çok sayıda maden işçisinin yaşamını yitirdiğini, çok sayıda işçinin de mahsur kaldığını büyük üzüntüyle öğrendiklerini belirtti.

Hayatını kaybeden maden işçilerine Allah'tan rahmet, yaralı işçilere de acil şifalar dileyen Sabuncuoğlu, "Temenni ederiz ki kurtarılmayı bekleyen madencilerimizden de sevindirici haberlerin gelmesini sabırla bekliyoruz. AGÜ olarak acılarınızı paylaşıyoruz. Bu arada Soma'da meydana gelen maden faciası nedeniyle, AGÜ'de düzenlenmesi planlanan bazı etkinlikler de iptal edildi" dedi.

MHP İl Başkanı

Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Mete Eke ise yayımladığı mesajında, Manisa'nın Soma ilçesindeki maden ocağında meydana gelen olayla büyük bir acı yaşadıklarını belirtti.

Eke, meydana gelen olayda halen maden ocağında mahsur kalan işçi sayısının fazla olması ve aradan geçen zamanın işçilerin aleyhine devam etmesinin, umutların kırılmasına neden olduğunu ifade ederek, "Milletimizin duaları Soma halkıyla ve kurtarılmayı bekleyen maden işçilerinedir.  Bu duygu ve düşüncelerle Yüz karası değil, kömür karası, tek dertleri ekmek parası iken hayatlarını kaybeden madenci kardeşlerime Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifa, ailelerine sabır dilerim" dedi.

İl Müftüsü Maraşlıgil'den Özhaseki'ye ziyaret

Kayseri Müftüsü Ali Maraşlıgil, müftü yardımcıları ile birlikte Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'yi ziyaret etti.

Ziyarette Soma'da yaşanan faciadan dolayı üzüntüler dile getirildi.

Felahiye ve Özvatan'daki yatırım programı için yapacağı toplantıları iptal eden Özhaseki, Manisa'nın Soma ilçesinde yaşanan maden ocağındaki facia ile ilgili büyük bir üzüntü yaşadıklarınıbelirtti.

Maraşlıgil ise Soma'da hayatını kaybedenler için camilerde dualar edileceğini ifade ederek, "Allah böyle acıları bir daha göstermesin. Vatanımızın, milletimizin, yakınlarının başı sağ olsun. Onların şehit olduğuna inanıyoruz. Rahmetler diliyorum" dedi.

Soma'daki facia için Birleşik Kafkasya Derneği Başkanı Mükremin Öner ve Demokrat Parti Kayseri İl Başkanı İsmet Özbakkal'ın da aralarında bulunduğu çeşitli sivil toplum örgütü temsilcileri de başssağlığı mesajı yayımladı. 

Kaynak: AA / Yerel

Ali Maraşlıgil Kayseri Soma Yerel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Enflasyonda en zor dönem bitti, artık düşüş göreceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Enflasyonda en zor dönem bitti, artık düşüş göreceğiz

Hakkari'de bir manav üzerinde 'Allah' yazan karpuz buldu

Hakkari'de bir manav üzerinde 'Allah' yazan karpuz buldu

Gamze Özçelik'ten sürpriz evlilik! Reshad Strik ile nikah masasına oturdu

Gamze Özçelik'ten sürpriz evlilik! Reshad Strik ile nikah masasına oturdu

Bakmadan Geçme

Yarın ne sınavı var? 9 Haziran Yarın hangi sınavlar, hangi ÖSYM sınavı var? Ahmet Selim Kul kimdir? Ahmet Selim Kul kaç yaşında, nereli? Ahmet Selim Kul hayatı ve biyografisi! Haber Global Digiturk'de hangi kanalda? Haber Global Digiturk'de kaçıncı kanalda, sırada? Mehmet Akif Ersoy hangi takımlı? Sunucu Mehmet Akif Ersoy hangi takımı destekliyor? Ali Koç - Aziz Yıldırım CANLI İZLE! Ali Koç/Aziz Yıldırım canlı yayını hangi kanalda, nereden izlenir? Ali Koç/Aziz Yıldırım hangi kanalda? Ali Koç/Aziz Yıldırım canlı yayını nerde yayınlanıyor? Anadolu Efes - Fenerbahçe Beko maçı ne zaman? Anadolu Efes - Fenerbahçe Beko maçı saat kaçta, hangi kanalda? Babalar günü ne zaman 2025? Babalar günü 2025 yılında hangi güne, hangi tarihe denk geliyor? Demir 5 TL çıkacak mı? Madeni 5 TL piyasaya mı sürülüyor? Yeni demir 5 TL nasıl olacak? Portekiz Hırvatistan maçı CANLI izle! (HD) 8 Haziran Portekiz Hırvatistan maçını hangi kanal veriyor, nereden izlenir? Pazar günü kargolar açık mı 2024? Pazar günü kargolar saat kaça kadar açık, kaça kadar dağıtım yapıyor? Emekli maaşı bayramdan önce yatacak mı 2024? Emekli maaşı bayramdan önce ödenecek mi? Gamze Özçelik evli mi? Gamze Özçelik kiminle evli, eşinin adı ne? Muharrem Akkuş yaşıyor mu? Muharrem Akkuş öldü mü, neden öldü? Muharrem Akkuş ölüm sebebi ne? Hepsijet Pazar günü çalışıyor mu? Hepsijet Pazar günü kaça kadar çalışıyor?
Gazze'de 210 Filistinlinin öldürülmesine Biden ve Netanyahu'dan skandal yorumlar

Gazze'de 210 Filistinlinin öldürülmesine Biden ve Netanyahu'dan skandal yorumlar

title