Haberler

İl olması gündeme gelen Erbaa'da heyecanlı bekleyiş sürüyor! Binlerce paylaşım yapıldı

Güncelleme:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Vedat Demiröz'ün, Türkiye'nin şehir sayısının 100'e çıkacağı açıklaması il olmayı bekleyen Tokat'ın Erbaa ilçesinde heyecanla karşılandı. Vatandaşlar sosyal medya hesaplarından 83 Erbaa il olsun Hashtagi ile paylaşımda bulundu. Binlerce yorum ve paylaşım sosyal medyada gündem oldu.

Erbaa Belediye Başkanı Ertuğrul Karagöl, Erbaa'nın alt yapı ve üst yapısı, nüfusu ve sanayisi ile Amasya ile Erzincan arasında il olma potansiyeline sahip olduğunu söyledi.

Konuyu sosyal medyada gündeme taşıyan hemşerilerine teşekkür eden Başkan Eroğlu, "Erbaa sadece şu şekilde anlaşılmasın; 'Erbaa Tokat'ın en büyük ilçesi. O yüzden biz il olmak istiyoruz' diye bir çalışmamız veyahut da düşüncemiz yok. Biz Erbaa'nın il olmasını şu sebepten dolayı gerekli diye söylüyoruz. Bölgede Amasya'yla Erzincan arasında bir il olabilecek alt yapısıyla, üst yapısıyla, ekonomisiyle, organize sanayi bölgesiyle, sosyal hayatıyla, kültürel faaliyetleriyle bu bölgedeki il olma potansiyeli en yüksek ilçe biz olduğumuz için biz il olma hevesindeyiz niyetindeyiz. Biz bu düşünceyi de eskiden beri yaşıyoruz" dedi.

İl sayısının 100'e çıkacağı açıklaması Erbaalıları heyecanlandırdı

"EKSİKLERİ NASIL GİDERİRİZ DİYE ÇALIŞIYORUZ"

Bu düşünceyle beraber Erbaa'da eksikleri nasıl giderecekleri konusunda çalışmalar yürüttüklerini belirten Eroğlu, "Erbaa il olduğu zaman veyahut da olma durumumuzda keşke demeyecek eksiklerimizi nasıl gideririz? Biz bu süreçte bu düşünceyle hep çalışıyoruz. Erbaa'da atık su arıtma tesisinden katı atığına, organize sanayi bölgesinden şehrin altyapısına, şehir planından üst yapısına, biz Erbaa'nın il olmaya hazır olduğunu ifade ettiğimiz için il olma hevesini de sürekli dile getiriyoruz" şeklinde konuştu.

İl sayısının 100'e çıkacağı açıklaması Erbaalıları heyecanlandırdı

NÜFUSU 100 BİN SINIRINA DAYANDI

2021 verilerine göre ilçe merkez nüfusu 73 bin 354, ilçe geneli ise 99 bin 815 olan Erbaa, Tokat'ın en yüksek nüfuslu ilçesi konumunda yer alıyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ertuğrul Karagöl Vedat Demiröz Tokat Erbaa Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (28)

ALİCAN:

Büyük ilçeler il olunca ne olacak? Zenginlerin arsası evi değerlenecek fakir yine yerinde sayacak. Yani boş işler

310
24
yanıtYanıtla
Kemal Aslan:

Bide vergiler artacak yani yine olan halka olacak fakir fukaraya olacak...

yanıt3
yanıt0
SefiL:

alanya 351.000 kişi ama hala il değil o ne olacak ??????

218
24
yanıtYanıtla
Gürkan Işık:

Öncelik Gebzede erbaaağ sen hele sıranı bekle

139
63
yanıtYanıtla
abdullah arslan:

100 bin sınırına dayanmışmış, İnegöl'ün her sene sadece mobilya ile 5 milyar dolar ihracat getirisi var ülkeye, tarım kısmını söylemiyorum bile , 35 ilden de nüfus olarak daha kalabalık, nüfus 250 bin , il olmak için daha ne olması bekleniyor...

30
9
yanıtYanıtla
Tattaramz Dana:

ziyaaaa. 14 ilden kalabalıksınız. il nüfüs dağılımına bakta konuş

yanıt0
yanıt1
rmzn00:

ulan il olsa ne olur olmasa ne olur.. 80lerden kalma siyaset. sizi il yapacağım diye oy toplamak ancak bizim cahil halka yakışır zaten. komedi ya bu ülke.

30
7
yanıtYanıtla
Martin Sikertel:

Ay pabucumun kenarı il olacaklarmış...

19
13
yanıtYanıtla
Kemal ALBAYRAK:

erbaa nın neresi il olacak anlamıyorumki. askerliğimi orada yaptım güzel yer ama oraya gelene kadar çok yer var

28
4
yanıtYanıtla
ERKAN :

bence her yer il olsun 900 ile başlayan plakalarımız olsun :)

15
6
yanıtYanıtla
Tüm 28 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title