Haberler

Hekimhan Deveci Madenleri İçin Törenle Çalışma Başlatıldı

Malatya'nın Hekimhan İlçesinde Deveci Demir Madenleri İçin Temel Atma Töreni Düzenlendi.

Malatya'nın Hekimhan ilçesinde Deveci Demir Madenleri için temel atma töreni düzenlendi.

Deveci madeni için Hekimhan ilçesi yol ayrımındaki demiryolu yanına yeni istasyon için temel atma töreni gerçekleştirildi. Hekimhan ilçesine yapılacak olan büyük yatırım için düzenlenen temel atma töreninin ardından Hekimhan Öğretmenevi'ne geçildi.

Buradaki programda konuşan Kaymakam Ramazan Tani, "İlçemizde Deveci ve Hasançelebi'de demir madenlerinin işletilecek olması nedeniyle temelin atılması, ilçemiz adına önemlidir. Çünkü, Deveci'de 500-600, Hasançelebi'de ise en az bin vatandaşa istihdam meydana getirecek olması çok önemlidir. Ayrıca demir işlenip ekonomiye katkı sağlanacak. Böylece ilçemizden göçün önüne geçilecek. Ayrıca, ülkemiz yurt dışından demir ithal etmeyecek" dedi.

Kolin İnşaat Anonim Şirketi Genel Müdürü Zekai Seyhan, İlçe Belediye Başkanı Vahit Mutlu, Hasançelebi Belediye Başkanı Mehmet Şerif Yıldırım ve Devlet Demiryolları 5. Bölge Müdürü Ahmet Şener de konuşma yaptı.

Konuşmacılar hem Deveci hem de Hasançelebi'deki demir yataklarının çıkarılıp işlenecek olmasının istihdam ve ekonomiye yapacağı katkısını dile getirdiler.

(GU-OÇ-Y) 21.03.2008 14:58 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title