Haberler

Hatay Valisi Topaca'dan İnceleme

Güncelleme:

Hatay Valisi Topaca, TOKİ tarafından yapımı devam eden 6 kat ve 13 bloktan oluşan 750 yataklı Antakya Devlet Hastanesinde incelemelerde bulundu.

Hatay Valisi Ercan Topaca, TOKİ tarafından yapımı devam eden 6 kat ve 13 bloktan oluşan 750 yataklı Antakya Devlet Hastanesi'nde incelemelerde bulundu.

Hastane inşaat alanını gezen Vali Topaca, burada Vali Yardımcısı Fehmi Sinan Niyazi, İl Sağlık Müdürü Sabahattin Yılmaz, Hatay Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Ömer Akın ve ilgili firma temsilcilerinden bilgiler aldı.

Vali Topaca, inceleme sonrası yaptığı değerlendirmede söz konusu hastanenin Hatay için çok önemli olduğunu belirtti.

Günümüzde gelişmişliğin en büyük göstergelerinden birinin hastaneler olduğunun altını çizen Topaca, hastanenin en kısa zamanda hizmete girmesinin iyi olacağını kaydetti.

Şehir merkezine uzaklığı 12 kilometre, toplam arsa alanı 139 bin 798 metrekare olan Antakya Devlet Hastanesi'nde 15 diyaliz yatağı, 28 ameliyathane masası, 8 kuvöz, 58 acil yatak, 97 yoğun bakım yatağı yer alacak ve mevcut 750 yatak olan kapasitesi gerek duyulduğunda 950'ye kadar çıkarılabilecek. Öte yandan hastanede, 2 helikopter pisti, 56'sı engelliler için olmak üzere bin 125 araçlık otopark yer alacak. - Hatay

Kaynak: AA / Yerel

Ercan Topaca Sinan Niyazi Antakya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title