Haberler

Hasan Haşmet Işık Aday Adaylığını Açıkladı

Üç dönem üst üste seçilerek Yatağanda bir ilke imza atan Belediye Başkanı Hasan Haşmet Işık dün 4.dönem için CHP Belediye Başkan Aday Adayı olduğunu açıkladı.

Üç dönem üst üste seçilerek Yatağanda bir ilke imza atan Belediye Başkanı Hasan Haşmet Işık dün 4. dönem için CHP Belediye Başkan Aday Adayı olduğunu açıkladı.

Dün öğlen saat 12.00'da CHP Yatağan İlçe Başkanlığı önünde dördüncü dönem belediye başkanlığı için aday adaylığını açıklayan Hasan Haşmet Işık yaklaşık 500 kişiye hitaben yaptığı aday adaylığı konuşmasında çarpıcı açıklamalarda bulundu. CHP Muğla İl Başkanı Mustafa Öztürk'ünde hazır bulunduğu adaylık açıklamasında Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adaylarından eski Milletvekili Fevzi Topuz, Musa Gökbel, CHP Yatağan belediye Başkan Aday Adaylarından Ali Akalp ile birlikte çok sayıda belde ve ilçe belediye başkanlarının da hazır bulunduğu CHP ilçe binası önündeki açıklama sonrasında, DSP'nin geçtiğimiz dönem Belediye Başkan adayı olan Ziya Alpözen ve CHP'den bu dönem aday adayı olan Mesut Günay'ında Hasan Haşmet Işık'ı kutlayarak hayırlı olsun dileklerinde bulunmaları dikkat çekti.

Konuşmasında son üç dönemde yaptığı çalışmalara geniş yer veren Belediye Başkanı Hasan Haşmet Işık, ilçede siyasi gerilimin tırmandırılması taraftarı olmadığını belirterek bu konuda ilk adımı kendisinin atmaya hazır olduğunun altını çizdi. Konuşması sık sık alkışlarla kesilen Işık kendisini her kesimden desteklemeye gelen vatandaşlarla tek tek ilgilenmeyi de ihmal etmedi.

Parti içerisindeki kısır çekişmeler nedeniyle hakkında çok sayıda şikayet ve ihbar mektubunun genel merkeze gönderildiğini ve bazılarında yargıya taşındığına işaret eden Işık,"Her yerde sordular soruşturdular ama Yatağanda ilk kez üç dönem üst üste belediye başkanı oldum. CHP'li belediyelere çok büyük baskılar var. Her ay bir müfettiş gelip inceleme yaptı. Çünki sürekli ihbar mektupları gönderdiler, yüzün üzerinde şikayet ve Muğla Ağır Ceza Mahkemesinde 30 ayrı davam vardı, ama hepsinden beraat ettim. Bakalım bu şikayetleri yapıp iddianame dağıtanlar önümüzdeki günlerde daha neler yapacaklar. Hakkımda ileri geri konuşanlara gerçekten kızmıyorum ama, hal ve hareketlerini düzenlemelerini istiyorum" dedi.

Uzun yıllardan bu yana siyasetin içinde olduğunu hatırlatan Başkan Işık, "Siyaset kızmakla küsmekle değil, birlik, beraberlik ve kardeşlik içerisinde olmakla olur. Benim ailem, annem, babam, dedelerim tüm sülalem Cumhuriyet Halk Partilidir, ölürken bile ceplerinden CHP delege kimlikleri çıkmıştır, biz böyle bir aileyiz. Yalan yanlış şeylerle insanları kandırmaya çalışıyorlar" diyerek hakkında yapılan olumsuz eleştirileri Yatağan halkının takdirine bıraktığını söyledi.

Kendisinin partiden uzaklaşacağını ümit edenlerin hüsrana uğrayacağını belirterek konuşmasını sürdüren Hasan Haşmet Işık, "Ağır suçlamalarda bulunuyorlar. Ben bunları kendime yapılmış bir hakaret olarak kabul ederim. Asla ve asla böyle bir şey söz konusu değil, olamazda, sonuna kadar partimdeyim. Dün partimdeydim, bu gün partimdeyim ve yarında partimde olacağım. Gerçekten ilçemizdeki siyasi tansiyonun düşürülmesi gerekiyor. Ben buna öncülük yaparım. İnsanları rencide ederek, iftira ve çamur atarak kimse bu ilçede belediye başkanı olmadı, olamayacak ta. Önümüzdeki günlerde yapılacak olan yerel seçimlerde tekrar aday adayıyım. Kısmet olursa hizmet etmeye devam edeceğim. ve sandıktan her kim çıkarsa çıksın sonuna kadar arkasındayım, destekçisiyim. Öyle ben bu partiyi terk ediyorum, gidiyorum diye bekleyenlere sesleniyorum avucunuzu yalayın" diye konuştu.

Yatağanın gelişmesi ve kalkınması için gereken her tülü girişimde bulunduklarını ve bu konuda yeni projeler ürettiklerini belirten Başkan Işık, seçmenlerden 4. Dönem belediye başkanlığı için vize istedi. - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hasan Haşmet Işık Mustafa Öztürk Yatağan Muğla Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title