Haberler

Hakkari Belediye Başkan Vekilliği'ne atanan Vali Akbıyık: "Hakkari'de hayat daha güzel olacak"

Güncelleme:

Hakkari Belediye Başkan Vekilliği'ne atanan Vali Akbıyık: "Hakkari'de hayat daha güzel olacak"HAKKARİ - Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık, vatandaşlarla birlikte çalışacaklarını ve Hakkari'de hayatın daha güzel olacağını söyledi.

Hakkari Belediye Başkan Vekilliği'ne atanan Vali Akbıyık: " Hakkari'de hayat daha güzel olacak"

HAKKARİ - Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık, vatandaşlarla birlikte çalışacaklarını ve Hakkari'de hayatın daha güzel olacağını söyledi.

Tutuklanan HDP'li Belediye Başkanı Cihan Karaman'ın yerine belediye başkan vekili olarak atanan Hakkari Valisi İdris Akbıyık, gazetecilerle bir araya geldi. Belediye binasında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Vali İdris Akbıyık, dün itibari ile 'terör örgütü üyesi olmak, terör örgütü propagandası yapmak, devletin birliği ve ülke bütünlüğünü bozmak' suçlarında yürütülen adli ve idari soruşturmalar kapsamında Hakkari ve Yüksekova belediye başkanlarının İçişleri Başkanlığı tarafından görevlerinden uzaklaştırıldığını hatırlattı. Vali Akbıyık, "Tutuklanan belediye başkanlarının yerine İçişleri Bakanlığımız tarafından Hakkari Valisi olarak Hakkari Belediye Başkanlığına, Hakkari Valiliği tarafından da Yüksekova Kaymakamı Yüksekova Belediye Başkanlığına atanmıştır. Hakkari Belediyesinin imkanlarını, yine Hakkari halkına kullandıracağız. Şeffaf bir yönetim sergileyeceğiz, herkese eşit mesafede davranacağız. Burada Hakkari halkı ile birlikte el ele verip, bu kente hizmet edeceğiz. Hakkari Belediyesinin bütün kadroları, imkanları her düzeyde bütçesi, kaynakları artık Hakkarililerin emrindedir. Gecikmeden, ötelemeden, ertelemeden her meselesini bizim meselemiz yapacağız" dedi.

"Belediyelerin temel fonksiyonu, millete hizmet etmektir"

Belediyelerin temel fonksiyonunun millete hizmet etmek olduğunu ifade eden Vali Akbıyık, "Orada yaşayan insanların mahalli müşterek ihtiyaçlarını en hızlı şekilde karşılamaktır. Tahsis edilen tüm kaynakların milletin yaşam kalitesini arttırmak, eğitim, kültür, sağlık, spor ve sanat alanlarında kenti iddialı bir yere taşımak için kullanılması gerekmektedir. Bu perspektifte şüphesiz ki halka hizmet için var olan, her türlü kaynağını son kuruşunu da milletine hizmet için harcamak zorunda olan belediyemizin kaynakları hiçbir şekilde terör örgütlerine, işbirlikçilerine peşkeş çekilmeyecek. Bu konuda her türlü tedbir alınacaktır. Bugünden başlayarak Hakkari'nin her köşesine, kişisine ve meselesine bu sorumluluk ve anlayışla bütün çalışanlarımızla Hakkari halkının da desteğiyle hizmet götürmeye devam edeceğiz" diye konuştu.

"Hakkari'mize sahip çıkma vaktidir"

Terör örgütüyle ilişkili olmayan, işine, devletine bağlı ve vatandaşına hizmet amaçlı her personelle hizmet vermeye devam edeceklerini belirten Vali Akbıyık, "Onların aşına, ekmeğine karışmadan çalışacağız. Terör örgütü ile ilişkili olanların gereğini hem hukuki hem idari anlamda yapacağız. Bu doğrultuda uzun yıllar terör örgütünün ihaneti ile ertelenen ve geciken bütün hizmetler, başta Cumhurbaşkanımızın ve her düzeyde görevlilerimizin katkı ve desteği ile hayata geçirilecektir. Biz bu sürede Hakkari'nin emrinde olacağız. Hakkari'ye hizmet etmenin şeref ve onuru içinde olacağız. Millete hizmet için bütün arkadaşlarımızla 24 saat esasına bağlı olarak çalışma sergileyeceğiz. Şüphesiz ki bu hizmetimiz bütün vatandaşlarımızı ayrım yapmaksızın kucaklayıcı, her birisinin bir kıymet olduğunu bilerek gerçekleştirilecektir. Hakkari'mizin huzur ve güven şehri olarak istikrarlı bir şekilde yaşayan her bireyinin başta güvenliği, sosyal anlamda kalkınmasını sağlayacak yerel yönetim anlayışının hayata geçirilmesine çalışılacaktır. Cumhuriyetimizin 96. yılını kutlayacağımız şu günlerde, cumhuriyetimize sahip çıkma, tek yürek, tek millet olma vaktidir. Hakkari'mize sahip çıkma vaktidir. Vakit şer odaklarının heveslerini bir kez daha kursaklarında bırakma vaktidir. Birlik ve beraberliğimize en güçlü şekilde sahip çıkma vaktidir. Son olarak şunu belirtmek istiyorum. 'Hakkari de 1 yıldır hayat var' diyoruz. Bundan sonra Hakkari'de hayat daha güzel olacaktır" şeklinde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Cihan Karaman Hakkari Yerel Haberler

Kulisleri hareketlendiren iddia: Asgari ücret temmuz ayında 21 bin 320 liraya çıkacak

Kulisleri hareketlendiren iddia: Asgari ücret temmuz ayında 21 bin 320 liraya çıkacak

Sokak köpekleriyle ilgili düzenleme Meclis'e geliyor

Sokak köpekleriyle ilgili düzenleme Meclis'e geliyor

Erdoğan'ın 34 yıl sonra gelen 'seferberlik' hamlesi ne anlama geliyor? AK Parti'den açıklama var

Erdoğan'ın 34 yıl sonra gelen "seferberlik" hamlesi ne anlama geliyor? AK Parti'den açıklama var

Bakmadan Geçme

Ergin Ataman kimdir? Ergin Ataman kaç yaşında, nereli? Ergin Ataman hayatı ve biyografisi! LoL çöktü mü? 23 Mayıs LoL giriş ekranı neden açılmıyor? Vedat Zorba kimdir? Şehit Piyade Sözleşmeli Er Vedat Zorba nereli, memleketi neresi? Valorant Gece Pazarı ne zaman? Gece Pazarı başladı mı? 23 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 23 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 23 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 23 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 23 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 23 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 23 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 23 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 23 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 23 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! UEFA Avrupa Ligi kupasını kim kazandı 2024? Atalanta Bayer Leverkusen maçı ne oldu, UEFA'yı kim aldı?
Çocuk istismarı şüphelisinin ölümünde 2 polis ve bekçiye hapis cezası

Çocuk istismarı şüphelisinin ölümünde 2 polis ve bekçiye hapis cezası

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title