Haberler

CHP'de İki Kat Başvuru

2014 yılında yapılacak olan yerel seçimlere hazırlanan Cumhuriyet Halk Partisi'nde Belediye Başkanlıkları ve meclis üyelikleri için aday adaylığı başvuruları sona erdi.

2014 yılında yapılacak olan yerel seçimlere hazırlanan Cumhuriyet Halk Partisi'nde Belediye Başkanlıkları ve meclis üyelikleri için aday adaylığı başvuruları sona erdi.

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, mevcut il genel meclis üyeleri, belediye meclis üyeleri ve partililer aday adaylık başvuru dosyalarını ilçe başkanlığına teslim ettiler.

Cumhuriyet Halk Partisi'nde Belediye Başkanlıkları ve meclis üyelikleri için aday adaylığı başvuruları sona erdi. Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat başta olmak üzere birçok partili başvuru dosyalarını CHP Milas İlçe Teşkilatı'na teslim etti. Belediye meclisi için bugüne kadar yaklaşık 20'li sayılarda olan başvuru gün boyu 63'ü buldu. Büyükşehir olan Muğla'da Milas belediye Meclis üyeliği sayısı 31'e yükselirken böylelikle aday adaylığında talep 2 kart arttı.

Saat 11.00 sıralarında parti binasına gelen Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, CHP Milas İlçe Başkanı Suat Özcan'a başvuru dosyasını teslim ederken, "bugün müracaatın son günü. Yasal süre içerisinde müracaatımızı yaptığımızı belgelemek için bugün dosyamızı ilçe başkanımıza teslim edeceğim. Salı günü de aday adaylık açıklamamızı basın ve kamuoyuyla paylaşacağız. Hem ilçemize, hem hemşerilerimize, hem de şahsıma hayırlı olmasını temenni ediyorum. Tüm aday adaylığa müracaat edenleri kutluyorum" dedi. Başkan Tokat yaptığı kısa konuşmanın ardından başvuru dosyasını CHP İlçe Başkanı Suat Özcan'a teslim etti.

Yerel seçimler için aday adaylık sürecinde son güne gelindiğini ifade eden İlçe Başkanı Özcan ise, "ilimiz 2014 yılı Mart ayından sonra büyükşehir olacak. İl Genel Meclisi, belde belediyeler, Özel İdare kapanacak, köylerde muhtarların tüzel kişilikleri ellerinden alınacak. İlçelerde ilçe belediye başkanlıkları, meclis üyelikleri, ilçeyi temsilen ilde meclis üyelikleri yapısıyla karşı karşıyayız. Bu nedenle ilçemizde belediye başkanlığı ve meclis üyeliği başvuruları yapıldı. Şimdiye kadar yaklaşık 60 civarında meclis üyeliği başvurusu, 2 de belediye başkanlığı aday adaylığı başvurusu oldu" dedi.

Belediye Başkanı Muhammet Tokat'ın yanı sıra dün CHP'li İl Genel Meclis Üyeleri Halil Mutlu ile Halil Ilbıra, Güllük Belediye Başkanvekili Güllük Belediye Meclis Üyesi Kemal Dönmez, Milas'ta haftalık yayın yapan Özgür Milas Gazetesi sahibi Özgür Mil, Milas Folklor Araştırma Derneği (MİFAD) Başkanı Emrah Mergen, Milas Gıda Maddesi Yapanlar ve Satanlar Esnaf Odası Başkanı Mustafa Sezgin, Karya Tiyatro Atölyesi Genel Sanat Yönetmeni Dağlar Uygur ve CHP Milas İlçe Kadın Kolları Başkanı Zeynep Mat da dosyalarını teslim edenler arasında yer aldılar.

Milas'ta Belediye Başkanlığı için üç aday çıkması beklenirken, şimdiye kadar Mevcut Belediye Başkanı Muhammet Tokat ile Ahmet Çevikkol aday olmak için başvuruda bulunmuştu. Aday olması beklenen üçüncü isim Milas Belediyesi Veterineri Barış Saylak ise adaylık durumuyla ilgili olarak sosyal paylaşım siteleri aracılığı ile "30 mart 2014'de yapılacak olan yerel seçimlerde Milas belediye başkanlığı adaylığımla ilgili halen kamu görevlisi olmam nedeniyle çok fazla spekülasyon yapılmaktadır. YSK'nın seçim takvimini açıkladığı gün Milas belediye başkanlığı aday adaylığımla ilgili resmi başvurumuz yapılacaktır" şeklinde bir açıklama yaptı. - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Cumhuriyet Halk Partisi Muhammet Tokat Suat Özcan Muğla Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title