Haberler

Belediye Başkanının Konuşmasının Töreni İptal Ettirmesi

Güncelleme:

AK Parti Mersin Milletvekili Uzun: Belediye başkanı, kurtuluş yıl dönümü etkinliğini siyasete alet etti.

AK Parti Mersin Milletvekili Ahmet Tevfik Uzun, Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'ın, ilçenin düşman işgalinden kurtuluşunun 92. yıl dönümü törenindeki konuşmasıyla "etkinliği siyasete alet ettiğini" öne sürdü.

Uzun, AK Parti Tarsus İlçe Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, dini ve milli bayramlarla Tarsus'un düşman işgalinden kurtuluşunun 92. yıl dönümü gibi etkinliklerin herkesin ortak paydaları olduğunu ve buralarda siyasi söylemlerin yer almaması gerektiğini vurguladı.

Törenin, Kocamaz'ın konuşmasına kadar normal seyrinde gittiğini anlatan Uzun, "Belediye başkanı, kurtuluş yıl dönümü etkinliğini siyasete alet etti. Kocamaz, geçen yılki törenlerde de aynısını yaptı. Bunlar çirkin şeyler" dedi.

Tören sırasında Kaymakam Hasan Göç'le görüştüğünü ve beraberindekilerle alandan ayrıldıklarını ifade eden Uzun, ayrılışları sırasında kendilerine sözlü ve fiili saldırıda bulunulduğunu iddia ederek, suç duyurusunda bulunduklarını söyledi.

Bu tarz olayların yaşanmasını istemediklerini ancak sabırlarının taştığını belirten Uzun, şöyle devam etti:

"Biz de bundan sonra Kocamaz ve yönetiminin kimlere rant sağladığını, oğlunun nasıl bu kadar zenginleştiğini, servetinin bu hale nasıl geldiğini ortaya dökeceğiz. Yaptığı iş, aldığı maaş belli. Edindiği servet ortada. 2009 yılında belediye başkan adayı olduğumda benden kimse mal varlığımı istemezken ben mal varlığımı açıkladım. Ben açıkladıktan sonra da diğerleri açıkladı. Bunlar eğer dürüstlerse çıkıp, 20 yılda edindikleri malları açıklasınlar. Bu konuda siyasilere de basın mensuplarına da görev düşüyor."

Tarsus Kaymakamı Hasan Göç, ilçe Belediye Başkanı ve MHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Burhanettin Kocamaz'ın, ilçenin düşman işgalinden kurtuluşunun 92. yıl dönümü törenindeki konuşmasına tepki göstererek, törenin sonraki programlarını iptal etmişti.

Kocamaz'ın konuşması sırasında İstanbul merkezli operasyonla ilgili hükümeti eleştiren sözlerine tepki gösteren AK Parti Mersin Milletvekili Ahmet Tevfik Uzun, AK Parti İlçe Başkan Vekili Hasan Podak ile bir grup da tören alanından ayrılmıştı.

Kaynak: AA / Yerel

Burhanettin Kocamaz Ahmet Tevfik Uzun Ak Parti Mersin Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title