Haberler

Aydın'dan Kısa Kısa

Nazilli’de kadınlara yönelik "Madde Bağımlılığı Bilgilendirme Konferansı" düzenlendi.

Nazilli'de kadınlara yönelik "Madde Bağımlılığı Bilgilendirme Konferansı" düzenlendi.

Nazilli Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ve Turan Mahallesi Muhtarı Serpil Akçasakız'ın girişimleri ile organize edilen konferans, Kadın Dayanışma Evi'nde yapıldı.

Türkiye Uyuşturucu ve Uyuşturucu Bağımlılığı İzleme Merkezi (TUBİM) İl Temas görevlisi Kerim Yıldırım, konferansta uyuşturucu ile ilgili bilgi verdi.

Ailede ve okullarda aidiyet duygusunun yerleştirilmesi gerektiğini söyleyen Yıldırım, "Çocuğun elini bırakırsanız, o eli tutacak birisi mutlaka oluyor. Uyuşturucu madde bağımlılığı da bu noktada devreye giriyor. Çocuk bu dünyaya şampiyon olarak doğar, bir melek olarak gelir hayata. Çocukları suça iten ilk unsurlardan biri ailedir. Daha sonra toplum gelir" dedi.

Toplum kirlenirse hiç kimsenin temiz kalamayacağını söyleyen Kerim Yıldırım, en önemli değerin çocuklar olduğunu aktardı.

"Ailede sevgi ve samimiyet" konferansı

Aydın Aile İrşat ve Rehberlik Bürosu Koordinatörü Salih Aybey, Çine Müftülüğü'nün düzenlediği Ailede Sevgi ve Samimiyet konulu konferansta Ege'nin Türkiye'de en çok boşanmaların yaşandığı bölge olduğunu belirtti.

Ailenin fert ve toplum açısından büyük önem taşıdığını kaydeden Aybey, şöyle konuştu:

"İnsanlık tarihinin ilk müessesesidir aile. Modernleşme sürecinde yaşadığımız değişiklikler aile yapısında da değişmelere neden olmuş ve bu da bizim aleyhimize işlemiştir. Aile değerlerimiz zayıflamıştır. Türkiye genelinde 2013 yılında boşanma sayısı 125 bin civarında idi. Bu da demek oluyor ki her 15 dakikada bir boşanma yaşanıyor. Bu veriler ile aile yapımızın nerelere gittiğini görebiliriz."

- 14 Mayıs Çiftçiler Günü

Koçarlı ilçesinde 14 Mayıs Çiftçiler Günü etkinlikleri kapsamında Koçarlı Ziraat Odası Yönetimi tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk bırakıldı ve Soma'daki maden faciasında yaşamını yitirenler için saygı duruşunda bulunuldu.

Koçarlı Ziraat Odası Başkanı Rıza Arslan, çiftçilerin yaşam düzeylerinin geliştirilmesini, çalışma ve yaşam şartlarını ilgili kurum ve kuruluşlara duyurmayı amaçladıklarını söyleyerek, "Çiftçilik zor bir meslektir. Çiftçinin o yılki ürünü tamamen tabiat olaylarına ve ürünün değer bulup bulmayacağına bağlıdır. Yükselen pamuk fiyatları çiftçimize umut olmuşken, tek temennimiz emeğinin karşılığını alıp çiftçimizin yüzünün gülmesidir" dedi.

Çiftçinin ürettiği zeytinyağının kilogramı 5-6 lira olduğunu, traktörüne aldığı 1 litre madeni yağın litre fiyatının ise 10-12 lira arasında değiştiğini anlatan Arslan, "Yani 2 kilo zeytin yağı satacaksın, 1 litre madeni yağı alacaksın" diye konuştu. - Aydın

Kaynak: AA / Yerel

Kerim Yıldırım Nazilli Türkiye Aydın Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY maçı ne zaman? #9917 Maç saat kaçta, hangi kanalda? Survivor Nefise kaza mı geçirdi, ne oldu? Survivor Nefise'nin son durumu ne? 23 Nisan'daki Dilan Polat gösterisine soruşturma başlatıldı mı? Dilan Polat taklidi için bakanlık harekete geçti!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title