Haberler

Ardahan'a Doğalgaz Dağıtım Protoklü İmzalandı

Ardahan Belediyesi ile Kars Kargaz Bölge Müdürlüğü tarafından Ardahan'a doğalgazın gelmesi için protokol imzalandı.

Ardahan Belediyesi ile Kars Kargaz Bölge Müdürlüğü tarafından Ardahan'a doğalgazın gelmesi için protokol imzalandı.

Ardahan Belediyesinde düzenlenen protokol imza törenine, Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy, Kars Kargaz Bölge Müdürü Barış Çelik, Ak Parti Ardahan Milletvekili Orhan Atalay, Ardahan Vali Yardımcısı Murat Karasu ve diğer yetkililer katıldı.

Belediye Başkanı Köksoy, Ardahan için tarihi bir güne şahitlik ettiklerini kaydetti.

Bugün Ardahan için önemli bir çalışmayı sonuçlandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Köksoy, şunları konuştu:

"Bugün mütevazi bir imza töreninde bir arada bulunmaktan mutluluk duyuyorum. Bilindiği gibi 2006 yılında Kars, Ardahan ve Sarıkamış (EPDK) tarafından ihale edilmiş, tabii ki Enerji Bakanlığımızın uhdesinde ve burayı da Kargaz firması ihaleyi yüklenici olarak almış, lisansını da almış durumdaydı. Tabi ki o yıllarda ki şantiyecilik, işe başlama ve halkın doğalgaza bakış açısıyla birlikte firma Karsta çalışmalara başlamış, Ardahan'a ve Sarıkamış'a da şantiyeyi getirmede ve çalışmada bir çok sorun yaşadığını bize ifade etmişti. İlerleyen yıllarda tabii ki abone sayısıyla birlikte firma açısından karlı bir durum olmadığından Ardahan'a gelmeme yönünde bir yaklaşım sergilemişti firma. Bu durumu hem firma kendi sorunlarını, hem de biz ihtiyacımızı Bakanlığa ilettik. Bu konuda Sayın

vekilimiz Prof. Dr. Orhan Atalay, sayın valimiz Seyfettin Azizoğlu ve İl Başkanımız Yunus Baydar ile hep birlikte bunu takip ettik. Enerji Bakanlığımızın koordinasyonunda birde toplantı yapıldı. 2013 yılı itibari ile Ardahan'da doğalgazın kesin olarak yapılması yönünde firmanın taahhüdü alındı. Bakanlığın iradesi gösterildi, bizimde taleplerimiz iletildi ve bunun neticesi olarak bugün inşallah protokolü imzalayarak çok kısa bir sürede birkaç gün içerisinde Ardahan'da 50 kilometre hemen hemen tüm ana caddelerimizde, tüm konutların yoğunlaştığı yerlerde doğalgaz şebekesi tesis edilerek inşallah Ardahan'ımız doğalgaza kavuşmuş olacak. Ardahan'a temizlik yönüyle, ısınma yönüyle ve ekonomik yönüyle katkıları çok açıktır"

AK Parti Ardahan Milletvekili Prof. Dr. Orhan Atalay imzadan önce yaptığı konuşmada, Ardahan için gerçekten bir dönüm noktası ve bir tarihi an yaşadıklarını ifade ederek, "Ben vekil olarak seçildiğim andan itibaren kendime dert edindiğim meselelerin birisi doğalgaz sorunuydu. Ardahan için gecikmiş bir şeydi bu aslında, çünkü gerçekten Türkiye'nin, Anadolulun en soğuk ili, Doğalgazdan Gürcistan'a en yakın ili, doğalgazın daha önceleri ulaşması gereken bir ilimiz. Gecikmiş olmakla birlikte bugün arzu ettiğimiz ana ulaştık. Ardahan'a ve Ardahanlılara hayırlı olsun diliyorum." dedi.

Vali Yardımcısı Murat Karasu ise, emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. İnşallah bir dahaki kış doğalgazla ısınacağız şimdiden hayırlı olsun diyorum dedi.

Daha sonra Başkan Köksoy ve Kargaz Bölge Müdürü Barış Çelik tarafından protokol imzalandı. - ARDAHAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ardahan Belediyesi Orhan Atalay Kargaz Kars Yerel Haberler

Tüm bunlar tesadüf mü? Aliyev ile yakınlaşan 3 liderden biri öldü, biri ölümle pençeleşiyor, diğeri de tehdit ediliyor

Tüm bunlar tesadüf mü? Aliyev ile yakınlaşan 3 liderden biri öldü, biri ölümle pençeleşiyor, diğeri de tehdit ediliyor

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

İbrahim Reisi öldü, peki bundan sonra ne olacak? İran'da seçim için takvim belirlendi

İbrahim Reisi öldü, peki bundan sonra ne olacak? İran'da seçim için takvim belirlendi

Bakmadan Geçme

Survivor CANLI izle! 20 Mayıs Pazartesi TV8 Survivor HD izleme linki var mı? ANKA-3 ne işe yarıyor? ANKA-3 seri üretim ne zaman? Kızıl Goncalar canlı izle! 20 Mayıs 2024! NOW TV Kızıl Goncalar 19. bölüm canlı yayın izleme linki var mı? Kızıl Goncalar dizisi nereden izlenir? Hükümet Kadın 2 nerede çekildi? Hükümet Kadın ne zaman çekildi? Hükümet Kadın 2 konusu nedir? Hükümet Kadın oyuncuları kimler? #128250 BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 20-21 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! Selahaddin Eyyubi canlı izle! TRT 1 Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi 25. bölüm canlı yayın izleme linki Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 20 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 20 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Deja Vu nedir? Psikolojik açıdan Deja Vu'nun nedenleri ve oluşumu 20 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 20-21 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! 20 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 20-21 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 20-21 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 20-21 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi!
Haydar Dümen'in eşi tefeci kurbanı! 30 milyonluk taşınmazını elinden aldılar, yetmedi buluşmaya çağırıp gasp ettiler

Haydar Dümen'in eşi tefeci kurbanı! 30 milyonluk taşınmazını elinden aldılar, yetmedi buluşmaya çağırıp gasp ettiler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title