Haberler

Afet ve Acil Durumlara Karşı Farkındalık Eğitimleri

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından sanayi kazalarının önlenmesi amacıyla hazırlanan "Afete Hazır İş Yeri Kampanyası" kapsamındaki dördüncü eğitim programı Bursa'da başladı.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından sanayi kazalarının önlenmesi amacıyla hazırlanan "Afete Hazır İş Yeri Kampanyası" kapsamındaki dördüncü eğitim programı Bursa'da başladı.

AFAD Planlama ve Zarar Azaltma Dairesi Başkan Vekili Serdar Erbaş, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nda (BTSO) düzenlenen programın açılışında yaptığı konuşmada, 'afet' denilince sadece doğal afetlerin akla gelmemesi gerektiğini söyledi.

Sanayi bölgelerinde de afet gibi büyük kazalar yaşanabildiğine dikkati çeken Erbaş, "Sanayi ve endüstriyel kazalar iyi bir hazırlıkla önlenebilir, zarar en aza indirilebilir. Diğer doğal afetlerden en önemli ayrılan yönü de budur, önlenebilir olmasıdır. Sanayi ve endüstriyel kazalarda can ve mal kaybı, eğitimlerle en aza indirilebilir. Tüm toplumu, iş adamlarını, çalışanları bilgilendirerek bu kazalardan kurtulabiliriz" diye konuştu.

Bursa Vali Yardımcısı Emir Osman Bulgurlu da afetler konusunda da toplumun her kesiminin bilgilendirilmesi gerektiğini dile getirdi.

AFAD'ın eğitim ve bilgilendirme toplantılarının çok önemli olduğunu anlatan Bulgurlu, "Yurdumuz deprem kuşağındadır. Her yıl yıkıcı olmasa da çok sayıda deprem olmaktadır. Bunun yanı sıra iş alanlarında büyük afet gibi kazalar olabilmektedir. Bunlar sadece ülkemizde değil, tüm dünyada da olmaktadır. Afetleri tamamen ortadan kaldırmak mümkün olmadığına göre bunların zararlarını azaltmak mümkündür. Afetlere hazırlık, müdahaleden daha önemlidir" ifadelerini kullandı.

700 büyük endüstri tesisine ulaşılması hedefleniyor

Eğitimler, Avrupa Birliğinde "Seveso Direktifi" olarak bilinen "Büyük Endüstriyel Kazaların Önlenmesi ve Etkilerinin Azaltılması Hakkında Yönetmelik" çerçevesinde kazaların önlenmesine yönelik düzenleniyor.

Söz konusu eğitimler, "üst seviyeli ve alt seviyeli" kuruluşların iş güvenliği uzmanları, bakım personeli, proses mühendisleri, enstrüman mühendisleri gibi teknik personele yönelik hazırlandı.

Türkiye'de sanayi tesislerinin yoğunlaştığı 8 bölgede planlanan "Büyük Endüstriyel Kazalar Eğitimi" ile 700 büyük endüstri tesisine ulaşılması hedefleniyor. İlk üçü Kocaeli, İstanbul ve Ankara'da gerçekleştirilen eğitimler 2016 yılının sonuna kadar devam edecek.

Bursa'daki eğitim programı 27 Kasım'da sona erecek.

Kaynak: AA / Yerel

Osman Bulgurlu Serdar Erbaş Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

21 Nisan hangi burç? 21 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 21 Nisan tarihi hangi burç olur? 24 Nisan Çarşamba 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 24 Nisan burç yorumları nedir? AKREP DOLUNAYI ne zaman? Akrep Dolunayı etkileri neler? Burçlara etkileri neler olacak? BURÇ YORUMLARI! 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı kapalı mı, neden kapalı? Taksim Meydanı'nda 1 Mayıs kutlamaları yasak mı? Samsun Belediyesi hangi parti? Samsun Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Özgür Özel ne zaman görüşecekler? Buket Dereoğlu kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Buket Dereoğlu kaç yaşında, nereli? Buket Dereoğlu biyografisi! Sandık Kokusu kadrosuna hangi isim katıldı? Kadroya dahil olan isim kim? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik canlı yayında neden kavga etti? Kavganın sebebi ne? Borsa bugün kapalı mı? 24 Nisan Çarşamba bugün borsa açık mı, saat kaçta açılacak? Semih Kılıçsoy, Fenerbahçe derbisinde oynayacak mı? Semih'in sakatlığı bitti mi? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu'nun yüksek lisansı sahte çıktı! Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Yüksek lisansı sahte mi çıktı? Erinç Sağkan kimdir? Halk Tv konuğu Erinç Sağkan kaç yaşında, nereli? Erinç Sağkan biyografisi! Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir? Patiswiss CEO'su Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Elif Aslı Yıldız kaç yaşında, nereli? Hıdırellez nedir? Hıdırellez günü ne yapılır? Hıdırellez kutlamak günah mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title