Haberler

Yemen'de hapishaneye uçaklarla saldırdılar: En az 100 ölü var

Güncelleme:

Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerinin Yemen'e düzenlediği hava saldırısında, bir hapishanede bulunan 100 kişi hayatını kaybetti. Koalisyon ise, Yemen'de hapishanenin değil, Husilere ait askeri hedefin vurulduğunu bildirdi.

Yemen'de Husilerin alıkoyduğu kişileri tuttuğu hapishane niteliğindeki binaya, Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri hava saldırıları düzenledi. Uluslararası Kızılhaç Örgütü saldırıda 100 kişinin öldüğünü duyurdu.

Suudi Arabistan'ın başında bulunduğu koalisyon tarafından düzenlenen hava saldırısında vurulan hapishane yıkıntıları arasında hala cesetlerin çıkarılmaya devam ettiği belirtildi.

Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon, Yemen'de hapishanenin değil, Husilere ait askeri hedefin vurulduğunu bildirdi.

KOALİSYON UÇAKLARI, HAPİSHANEYİ HEDEF ALDI

Husilere bağlı Mahkum İşleri Ulusal Komitesi Müdürü Abdulkadir el-Murtada ise Facebook üzerinden yaptığı açıklamada, koalisyon uçaklarının Zamar kentinde Husilerin kontrolündeki hapishaneyi hedef aldığını belirterek, kurtarma ekiplerinin saldırıların yoğunluğu nedeniyle bölgeye ulaşamadığını kaydetti.

Görgü tanıkları, saldırılarda yaralananların birçoğunun Husilere ait araç ve ambulanslarla hastanelere taşındığını ancak hapishanede alıkonulanlardan bir kısmının ise hala binanın altında mahsur olduğu bilgisini verdi.

BAE VE SUUDİ ARABİSTAN'I SUÇLADILAR

Husiler, olayla ilgili Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirliklerini (BAE) suçlayarak, uluslararası ve yerel kuruluşları olayı yakından takip etmeye çağırdı.

Yemen Savunma Bakanlığı, BAE'nin perşembe günü geçici başkent Aden ile Ebyen'de hükümet güçlerini hedef alan hava saldırılarında ölü ve yaralıların sayısının 300'den fazla olduğunu açıklamıştı.

Söz konusu gelişmelere ilişkin saldırıyı doğrulayan BAE tarafından yapılan açıklamada, Aden Havalimanındaki Arap koalisyon güçlerine karşı düzenlenen terör saldırısına cevap olarak ülkenin güneyinde silahlı terörist gruba saldırı düzenlendiğini duyurmuştu.

"KOALİSYON, HAPİSHANEYİ DEĞİL HUSİLERE AİT ASKERİ HEDEFİ VURDU"

Al Arabiya televizyonunun yayımladığı Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerinin sözcüsü Turki el-Maliki'nin yazılı açıklamasına göre, koalisyon, Yemen'in Zamar kentinde hapishaneyi değil, Husilere ait askeri hedefi vurdu.

Vurulan yerin kendileri için "meşru bir hedef" olduğunu, ellerinde deliller bulunduğunu kaydeden Maliki, "Koalisyon söz konusu noktanın vurulması esnasında sivillere zarar verilmemesi için tüm önlemleri almıştır." ifadelerini kullandı.

Husilerin kullandıkları silahların gelişiminin, Yemen'de İran Devrim Muhafızları unsurlarının bulunduğunu gösterdiğini belirten Maliki, Hudeyde Limanı'nın hala Husilerin silahlara ulaşma noktası olduğunu kaydetti.

YEMEN 2014'TEN BU YANA SAVAŞ HALİNDE

Uzun süredir siyasi istikrarsızlığın yaşandığı Yemen'de meşru yönetime darbe yapan Husiler, Eylül 2014'ten bu yana başkent Sana ve bazı bölgelerin denetimini elinde tutuyor. Ülkenin birçok kenti ordu ile Husiler arasındaki çatışmalara sahne oluyor. Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri ise Mart 2015'ten bu yana Yemen hükümetine destek veriyor.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Suudi Arabistan Yemen 3. Sayfa Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 26 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 26 Nisan dün gece deprem mi oldu? 36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (9)

beyinbedawa:

umarım bir birilerini bitirirler . .

3
1
yanıtYanıtla
SEYİT SARI:

tüm müslümanların masumların Allah yardımcısı olsun , insanlIğa eziyet ede yağmacılarıda ALLAH KASIRGA HORTUM TUSUNAMİYLE TERBİYE ETSİN

0
2
yanıtYanıtla
TÜRK VATANDAŞI:

İKİ MÜSLÜMAN ÜLKE BİRBİRİNİZDEN NE İSTİYORSUNUZ, YAHUDİ GAVURUNUN OYUNUNA GELİP BİRBİRİNİZİ KIRMAYIN UYANIK OLUN BUNLAR HEP O YAHUDİ GAVURUNUN OYUNU

0
2
yanıtYanıtla
Protester:

Beyinsiz Bae savaşmayı dahi beceremiyor. Husilerin tutukluları aslında bae den taraf olanlar değil midir? Bu salaklar şimdi kendi taraftarlarını öldürmüş olmuyorlar mı? Bunlar ancak cellada boyun kestirmeyi bilirler ondan ötesi bu beyin fukaralarına fazla gelir. Koskoca arap ırkı şımarık ne yaptığından habersiz kan bağından öteye hiç bir niteliği olmayan 2-3 sülalenin elinde. Amcalar yeğenler sıra ile kralcılık oynuyorlar. Olan yine Müslümana oluyor. Amerikanın kucağındaki üç beş fino köpeği bunlar

0
2
yanıtYanıtla
Spor Sever:

Hapishane duvarları yıkılıp çıkan kişilerden ve aklı yatanlarla YEMEN de de bir IŞID oluşturulmaya çalıştırılıyor. .

1
1
yanıtYanıtla
ESZAT:

Müslümanlar uyanık olmalı batı birbirine düşürdü , Müslümanlara silahını satıyor parasını kazanıyor hemde Müslümanlardan kurtuluyor

0
2
yanıtYanıtla
MÜSLÜMAN:

yazıklarolsun.

0
1
yanıtYanıtla
Ey insanoğlu Neden:

dikkat ettinizmi bu dünyada sadece müslümanlar bir biriyle savaşıyor

0
0
yanıtYanıtla
La ilahe illallah:

Kafirler ve işbirlikçileri demokrat laik cumhuriyetçi tüm müşrikler azdıkça ateşiniz azabınızda artıyor hepinizi lanetliyorum.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title