Haberler

Sorunlarla başa çıkabilmenin 5 yolu

Özge Avcu

Özge Avcu

Yazar -Aile İlişki Koçu -Pro.Yaşam Motivasyon Koçu
21.10.2021 10:57

Hayatta her zaman mükemmel zamanlarımız yoktur. Çoğu zaman hayatımızda iş, aile, sosyal ya da ilişkilerimiz rutin ve düzende ilerlerken koşullardan kaynaklı sorunlar yaşayabiliriz.

Bu sorunlar alanına göre farklılık gösterse de başa çıkabilmek ve sorunu çözebilmek durumu size aittir. Hayatın zorluklarına karşılık dayanıklı olmak sizin seçiminizdir. Yaşadığınız sorunlara çözüm üretmemek, üstünü kapatmak veya geçiştirmek kendi hayatınızda sorunları çözmek yerine bunlardan kaçmak daha çok olayları büyütür. Bu sorunlarla mücadele etmek ve psikolojik olarak dayanıklı olmak da sizin tercihinizdir. Yaşam da birçok durum ile sınanıyorken sizin güçlü olmanız, sağlam iradeniz sorunlarla başa çıkabilmenizin ana konusudur. Güçlü bir iradeye sahip olmak, sorunlarla başa çıkmak düşünüldüğü kadar zor değil. Öncelikle sorunu anlayın. Hayatınızda sorun; hangi alanda yaşanıyor? Neden yaşanıyor? Ve siz bu soruna nasıl bir çözüm getirebilirsiniz? Bu analizleri yaptıktan sonra ise geriye 5 madde kalıyor…

1. Sorunlarınızdan kaçmadan üzerine gidin. Karamsar, belirsiz olmayın. Sorunu anlayıp ne yapabileceğinize karar verin.

2. Sorunlara karşı hissettiğiniz duygularınızı yönetin. Hissedilen korku, endişe, panik var ise duygularınızı kontrol altına alın.

3. Sorunlar karşısında yenilikçi ve kendiniz için değişime her zaman açık olun. Yapmanız gereken bir yenilik varsa gerçekleştirmekten çekinmeyin. Çözümünüz karşısında değişim olacaksa hayatınızda değiştirin.

4. Potansiyelinize güvenin ve iyimser olun. Kendi potansiyelinize ve yapabileceklerinize her zaman inanın. İyimser düşünmekten ve hissetmekten vazgeçmeyin. Sorunlar karşısında olumlu hissedebilmek düşünce ve analizlerinize katkı sağlayacaktır.

5. Sorunların üstesinden gelemiyorsanız destek almaktan çekinmeyin.

Yaşamınızda yapabileceklerinize… Kendi içsel potansiyelinize her zaman güvenin… Sorunlar karşısında pes etmeyin…

title