Haberler

Sen ve ben, bir olmuşuz aşk elinden

Özge Avcu

Özge Avcu

Yazar -Aile İlişki Koçu -Pro.Yaşam Motivasyon Koçu
12.01.2024 03:38

Düşüncelerin, seslerin, zihnin, duyguların ve kelimelerin gücü vardır. Hepsi birer titreşimle yayılan frekanstır. Kelimelerin gizli gizemleri ve enerji frekansı, hayatımıza söylediklerimizi çekme gücüne sahiptir. Başkalarıyla ve kendimizle konuşma şeklimiz, inançlarımız, algıladıklarımız, kimyamız, çevremiz ve hayatımıza etkisi olduğunu kanıtlanmıştır.

In Lak'ech A Lak'en , Maya geleneklerinde, selamlaşmak için kullanılan bir cümledir. İnsanlara, yaşama ve tüm yaratım süreçlerine karşı duydukları gerçek sevgiyi ve saygıyı temsil eder. Birlik ve tekliğin anlamıdır. Maya'lar da bu bir yaşam biçimidir. Her gün ve her an karşılaştığımız her şeye şükrandır.

In Lak'ech (Ben başka bir Sen'im) A Lak'en (Sen başka bir Ben'sin) - baktığın benim, gördüğün sensin olarak değil, insan ve varlığa kabulleniş ve sınırsız hoş görüdür. Bu selamlaşma yalnızca insanlara karşı değildir. Titreşen ve hisseden tüm varlıklara aşk ile sesleniştir. Çünkü Şamanik anlayışla, her şey canlıdır. Ve evren içinde her şey birbirine görünmez iplerle bağlıdır.

In Lak'ech (Ben başka bir Sen'im) cümlesini kabul etmek, duygusal, zihinsel ve ruhsal olarak gelinebilecek bilge bir mertebedir. Suçlamalardan arınmış, ön yargıları silmiş, ırkçılık ya da ayrımcılık yapılmayan ''bir olma, biz olma'' hali yaradılışa saygı duymaktır. Mevlana'nın Şems'e yazdığı Man O To sözleriyle konuyu aşka bağlıyorum. '' Ben başka senim, Sen başka bensin, biz bütünüz…'' diyerek yüreğinde hissedeceği gerçek sevgiye çıksın herkesin yolu…


Saadet zamanı: avluya doğru oturmuşuz, sen ve ben

Endamımız çift, suretimiz çift, ruhumuz tek, sen ve ben

Bulandıran palavralardan azade, gamsız bir keyif, sen ve ben

Sen ve ben, ne sen varsın ne de ben,

Bir olmuşuz aşk elinden…




Kendinize cici bakın :)

Sevgilerimle.

title