Haberler

Breadcrumbing manipülasyonu nedir?

Özge Avcu

Özge Avcu

Yazar -Aile İlişki Koçu -Pro.Yaşam Motivasyon Koçu
24.05.2024 09:21

Günümüzde ilişkiler gün geçtikçe farklı bir boyut kazanıyor. İnsanların birbirleriyle iletişim kurma ve ilişki kurma biçimlerine her gün yeni bir model ortaya çıkıyor. Kimse kimseyi gerçekten tanımak istemiyor. Ve iletişimde net olmuyor. Etrafta seçenekler çokken ve kişileri yedekleme davranışları devam ederken, davranış olarak kişiyi oyalamayla ikilemde bırakma durumları sayısız artıyor. Breadcrumbing kısaca; bir tarafın diğer kişiyi duygusal olarak oyalamaya çalıştığı ve ilişkiyi belirsizliğe sürükleyen davranış şekillidir. En önemli özellik ise ara ara kurulan iletişim ve ilgidir. Breadcrumbing manipülasyonunu yapan kişi, ilişkiyi ilerletmeye niyeti olmadan karşı tarafı sürekli bir umut içinde tutmaya çalışır.


Breadcrumbing Manipülasyonun Belirtileri Nelerdir?

Aralıklı iletişim: Sağlıklı ve düzenli bir iletişim yoktur. Kişi belirli aralıklarla iletişim kurar ve uzun bir süre haber alınamaz. Ortadan kaybolur.

Net olmayan planlar: Kişi sizinle planlar hakkında konuşur. Gün belli olur. Sizinle bir araya gelmeyi önerir fakat planları netleştirmez ve erteler.

Aralıklı ilgi: Kişi sizinle ilgilenmeye devam eder. Fakat bu ilgi yüzeyseldir. Duygusal bir derinlik yoktur.

Birden fazla kişiyle iletişimde olma: Sizin dışınızda birden fazla kişiyle iletişim ve hatta ilişki içindedir.

Belirsizlik: İlişkinizin durumu hakkında netlik yoktur. Arkadaş mı? Sevgili mi? Olduğunuz belli değildir. İlişkinin adını koymaktan ve ilişkiyi bir üst level'e geçirmekten kaçar. Bahaneler üreterek sürekli erteler.


Breadcrumbing manipülasyonun nedenleriyse; kişinin kendi içinde yaşadığı sorunlardır. Kişi derin ve ciddi ilişkiden kaçıyordur. Bağlanma korkusunu sizi bir şekilde hayatında tutmaya çalışarak yapıyordur. Size karşı duygusal kontrol sağlayarak sizin kendisine karşı hissettiğiniz duyguları elinde tutarak güç hissetmek isteyebilir. Çıkar amaçlı yaklaşıyor olabilir. İlişkiden ve sorunlardan kaçma eğilimindedir. Başka kişilerle görüşürken sizi yakınlarında tutmak ister. Belirsiz konuşmalarla sizin umudunuzu devam ettirir.


Yapılması gerekenler; İlişkinizdeki durumu anlayın. İlişkinizin gerçek durumunu gözden geçirin. Kendi değerinizin farkında olarak net sınırlar belirleyin. İlişkinin geleceği hakkında duygu ve düşüncelerinizi açık bir şekilde ifade edin. Kendi gelişiminize ve ihtiyaçlarınıza odaklanın. Yaşanan ilişki size değer katmıyor, mutlu etmiyor ve mental olarak sizi yoruyorsa, ilişkiyi sonlandırmak kendinize yapacağınız en büyük iyilik olur.


Kendinize cici bakın :)

Sevgilerimle.

title