Haberler

Çağın Yaşam Gurusu Cenk Sabuncuoğlu

Meltem Şarkışlalı

Meltem Şarkışlalı

Zayıflama Güzellik Uzmanı / MELs Slim Light
03.03.2021 11:24

RUHSAL ŞİFRELERİNİZİ ÇÖZEN YENİ ÇAĞIN YAŞAM GURUSU CENK SABUNCUOĞLU İLE TANIŞMANIZI MUTLAKA ÖNERİYORUM.

Şimdi son dönemlerde kişisel gelişim insanların ilgi alanına girdi ve insanlar bu tarz eğitimlere katılmak istiyorlar. Neden böyle bir ihtiyaç gelişti? Mesela son kaç yıldır böyle bir istekte karşılaşıyorsunuz?

Kişisel gelişim her şeyden önce ismine de baktığımızda bir insanın kendini Tanımlamasına uygun olan en büyük yoldur. İnsanlar tamamen kendini tanımadığı için hayatın hiçbir alanında doğru bir yelpazede bir enerji sirkülasyonu gerçekleştiremiyor. Fakat insanlar kendine yolculuk yapmaya başladığında daha ne öğrenebilirim açığa çıktı. Bunu öğrenebilmek için de insanlar bizim hava su toprak ateş elementleri dediğimiz insanlar kendilerinin farkına varmaya başladılar. İşte örnek veriyorum bir toprak grubuysa hayatında yaşadığı bütün güvensizlik sorunları ortaya çıkmaya başlayınca bunu nasıl geliştirebilirim konusuna eğildiğinde karşısına kişisel gelişim çıkıyor veya herhangi bir çaresiz rahatsızlıkla karşı karşıya geldiğinde tedavinin belirli bir yerden sonra fayda etmediğini görüyor bunun da şu anda artık algıda seçicilik olduğundan dolayı insanlar kendini tanıması konusunda bir çok yazı var bir çok bilgi var ve kişisel gelişim bu şekilde insanların hayatına girdi bence

Cenk Sabuncuoğlu kaç yıldır kişisel gelişim ile ilgileniyor? Bu konuya olan merakınız nasıl başladı, nereden geliyor?

Cenk Sabuncuoğlu aslında profesyonel otel işletmecisi. Çok uzun yıllar 5 yıldızlı otel işlettim. Klassis grubunu, Dedeman grubunu ve Ramada grubunu işlettim Fakat o zaman süreci içerisinde inanılmaz derecede maddesel olarak bir yükseliş kaydettim. Fakat sağlık olarak da çok şey kaybettim. Yani 152 kiloya kadar çıktım. Birçok sağlık sorunum oldu ve para ile çözemediğim de birçok şey oldu. Sonra az önce sorduğunuz soru gibi insanın kendini tanımadığı ama başkalarını tanımak için uğraştığım bir dünya içinde buldum kendimi. Kendimi tanımadan hayatımın içindeki insanları tanımaya çalışmışım. Kendimi tanımadan parayı tanımaya çalışmışım. Kendimi tanımadan hayatın güzelliklerini tanımaya çalışmışım. Oysa benim aradığım her şey içindeymişve sonra zayıflayamadım için hastalıklarım iyileşemediği için buna niyet ettim. Ben bunu nasıl yapabilirim diye... Çünkü hekimlere gittiğimde hep ilaç tedavisi gördüm. Hekimlere gittiğimde psikolog psikiyatr tedavisi gördüm. Sonra geldiğimiz nokta kendimi bana tanıtan insanlarla karşılaşmaya başladım. Sen bu durumdan dolayı böyle yaşıyorsun. Sonra Hindistan yolculuğumuz başladı. Hindistan'dan sonra Rusya yolculuğumuz başladı. Sonra ben kendimi belirli bir alana kadar kendimi gerçekten şifalandırdım. Hala daha devam ediyor. Hiçbir zaman bitmeyecek. Sonra da bunu insanlara anlatmaya başladım. Şu an geldiğimiz nokta bu. Ben yaşadıklarımı anlatıyorum aslında. Fizyoloji eğitim aldım, beden anatomisidir, beden içerisindeki bütün reaksiyonlardır. Dolayısıyla şu anda Cenk Sabuncuoğlu 18 yıldır bu durumla meşgul oluyor

Yani şöyle söyleyebilir miyiz Siz bir anda uykudan uyandınız Başkaları için yaşadığınızı hissettiniz ve sonra bu yolculuk başladı

İnsanın iki tane doğumu vardır. Biri annenizden doğarsınız. İkincisi de kendinizden doğarsın. Ben annemden doğdu ama kendimden doğmayı unutmuşum. Kendimden doğarak kişisel gelişim ile tanıştım. İnsan kendinden doğmadan zaten hayatı tanıma şansı yok. Kendinizden doğduğunuzda annenizi babanızı tanıyorsunuz. Bu kainatı tanıyorsunuz. Kendinizden doğduğunuzda kendinizi tanıyorsunuz.

Gerçekten çok ilginç. Peki şimdi Şu anda bir okulunuz var; Yeni Yaşam Okulu. Bu okulda kaç eğitim veriliyor ve okul nerede?

Yeni Yaşam Okulu aslında dijital bir platform olarak başladı ve Türkiye'nin her yerinde eğitim veriyor. Şu an pandemiden dolayı sadece online olarak eğitim veriyoruz. Yeni Yaşam Okulu içerisinde 220 adet eğitim var ve 11 tane eğitimci var. Aynı zamanda Slavic Üniversitesi Türkiye temsilciliği yapıyor. Şuanda esas merkezimiz Silivri'de. Diğer eğitim salonumuz Etilerde aynı zamanda Ankara'da bir ofisimiz var ama online platformlarda yeniyasamokulu.com ve yeniyasamokulu.tv web sitelerimizde hizmet vermeye devam ediyoruz. Tüm eğitimlerimiz ISO belgeli olarak veriliyor. Yani belirli bir prosesten geçirerek uyguluyoruz.

Şimdi aslında öncelikle sizden bu eğitimi aldıklarında önce kendilerini tanıyorlar sonra da ne yapmak istediklerine karar veriyorlar. Doğru mu?

Çoğunlukla kendileri ile ilgili bir sorun içerisinde geliyorlar. Yeni eğitimleri bunun için alıyorlar. Aynı benim başladığım gibi. Sonra süreci işletmeye başlayınca kendilerinde olan değişimi görüp inandıkları için bunu biz de nasıl başka insanlara aktarırız diye arayış başlıyor. Bu şekilde gelen bir kitle var birde gerçekten bunu çok ticari mantıkla yapmaya çalışan kitleler var. Onlar zaten genellikle belirli bir yoldan sonra bırakmak zorunda kalıyorlar. Çünkü kendilerini tanımadıkları için.

Kişi bilinç altı yönetmeyi öğrenemezse bilinç altını silmek için uğraşır. Unutmak için uğraşır. Oysaki unutkan insanlarda Alzheimer riski yüksek olan insanlardır. O yüzden biz unutmayı seçmiyoruz biz değersizleştirmeyi seçiyoruz.

Şimdi en çok hangi eğitimlere talep var?

Şuan bizim en önemli eğitimlerimiz temel farkındalık yani bir insanın nasıl yemek yemesi gerekiyor, nasıl nefes alması gerekiyor, nasıl dua etmesi gerekiyor, hayatında neler fazla neler eksik nerde evet demesi gerek nerelerde hayır demesi gerek. Temel prensipleri içeren bir temel farklılık eğitimimiz var. 8 modülden oluşuyor. Şu anda buna inanılmaz bir talep var. Çünkü insanlar cümle kurmayı bilmiyorlar Kurdukları cümlelerde kontratlar oluşur ve insan bir ömür boyu söylediği cümlenin esiri olabilir. Biz buna manevi kontratlar diyoruz. Tasavvuf eğitimimiz var. Bu da önemli bir eğitim. Burada da kişi manevi olarak kendini geliştiriyor. Ancak öyle düşünüldüğü gibi bir ağır tasavvuf değil .Kişinin kendini fark edişleri enerji alanını fark etmesi gibi düşünebiliriz. Allah'ın tanımını öğreniyor, kendinin tanımını öğreniyor, maddenin altındaki manayı öğreniyor. Dolayısıyla bu iki eğitim bizim için çok önemli. Üçüncü önemli eğitimimiz bilinç altı. Kişi bilinç altı yönetmeyi öğrenemezse bilinç altını silmek için uğraşır. Unutmak için uğraşır. Oysaki unutkan insanlarda Alzheimer riski yüksek olan insanlardır. O yüzden biz unutmayı seçmiyoruz biz değersizleştirmeyi seçiyoruz. Dördüncü en önemli eğitim ise barkod analiz dediğimiz bizim yeni yaşam okulunun geliştirdiği ve Türkiye'de tescilli olan bizde. Rusya'da bir bilim adamı olan Garimov'un oluşturmuş olduğu bir teknikle kişilerin doğum tarihinden kişilik analizlerini çıkarıyoruz. Gün ay yıl olarak aldığımızda ve nerededoğduğunu anladığımızda onun bir matematik hesabı var. Yüz modüllü eğitim bu. Burada kişilik analizleri çıkıyor. Kişinin 5 yıl geçmişindeki yaşadığı durumların neden olduğunu ve gelecek ile ilgili potansiyellerini çıkartmaya yarayan bir eğitim.

title