Haberler

Güçlü kadınlar, pasif erkekler

Beyza Gemci

Beyza Gemci

Kurucu / Mirach Tekstil
17.05.2023 03:00

Güçlü kadınları bilirsiniz.

Güçlü derken, kas kuvvetinden ya da bedenin hacminden bahsetmiyorum. Çok para kazanıp sağlam siyasi otoriteye sahip olanlardan da bahsetmiyorum.

Kendi olmayı başarabilen ve kendi ayaklarında durabilen kadınlardan bahsediyorum. Kendini geçindirecek kadar ya da daha fazla para kazanabilirler ancak bu değildir aslolan.

Asıl olan, bu güçlü kadınların bireysel olarak hiç kimseye ihtiyaç duymadan hayat mücadelelerini kendi başlarına sürdürebilmeleridir.

Pasif erkekleri de bilirsiniz.

Pasif derken, beden hacminden ya da ekonomik imkanlardan bahsetmiyorum. Zaten pasif erkeklerin 2 türü vardır. En yaygın görülen, meydan okuyan hadsiz pasif erkekler…Onlarda makamın, mevkinin, paranın, başarıların ardına sığınma görürsünüz. Çünkü başka türlü varlık gösteremezler. Meslekleri, paraları, ödülleri, otoriteleri olmazsa onlar birer hiçtir. Bu yüzden güce, makama, şöhrete herkesten daha çok önem verirler.

İkinci tür ise kabule geçen pasif erkek modeli. Pasif olduklarının farkında olma ve kurban psikolojisine bürünme vardır. Güçlü kadınları gördükleri anda uzaklaşırlar. Kendileri gibi pasif kadınlarla birlikte olmayı tercih ederler.

Benim bu yazıda ele alacağım ise birinci türe konu olanlar.

Peki bu pasif erkekler ne yapar?

Pasif erkekler genellikle bu güçlü kadınların aurasına kapılırlar. Güç, onlar için çekicidir ve baş döndürücüdür. Çünkü kendilerinde bu güç yoktur. Bu yüzden ilgilerini çeker. Ancak bir süre sonra kadınların bu gücünden rahatsızlık duymaya başlarlar. Başlarda onlara ilgi çekici görünen bu durum, artık pasif erkekler için bir tehdittir. Kendisinden daha güçsüz bir varlık olarak gördüğü kadın figürünün bu denli güce sahip olması, pasif erkeklere ağır gelir gelmesine ama bu gücü bırakıp da gidemezler.

Peki ne yaparlar?

Bu gücün altında ezilmeme mücadelesi içine girerek, kadının gücünden güç alarak ve bu gücü çevresine kendi gücü gibi aksettirmeye kalkarak "güçlü kadın"ı ezmeye çalışırlar. Başlarda aşağılama alt metinli küçük şakalarla başlarlar buna. Gitgide şakaların sınırı genişletilir ve kırıcı olmaya doğru evrilir. Günden güne dozu artan bu muhabbetler artık daha somut davranışlara ve söylevlere yerini bırakır. Kadını aşağılayarak aslında kendilerine var olduklarını hissettirmeye çalışırlar.

Bunun adı aşağılık kompleksidir. Çocukluk çağına dayanır.

Kıskançlık, eleştiri, öfke, karşısındakini küçük görme, alay etme, başkasının başarılarına tahammülsüzlük gibi davranışlarla kendini gösterir bu kompleks.

Çevrenizdekilere karşı bu uyaranları gördüğünüz anda hazır olda durarak oradan hızlıca uzaklaşabilirsiniz.

title