Haberler

Yazarlar İzmir İçin Okuyor

Konak kültür ve sanat mevsimi güzel etkinliklerle başladı.

Konak kültür ve sanat mevsimi güzel etkinliklerle başladı. Geleneksel hale gelen 'Yazarlar İzmir için okuyor'da bu sezonun ilk konuğu Buket Uzuner oldu.

Konak'ta, kültür ve sanat mevsimi yazar Buket Uzuner'in de katılımıyla açılışını gerçekleştirdi. Geleneksel hale gelen 'Yazarlar İzmir için okuyor' da

sezonun ilk konuğu Buket Uzuner'le okuyuculara 'merhaba' dedi. Konak Belediyesi ve Kalem Kültür Derneği'nin düzenlediği etkinlik, Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür ve Sanat Merkezi Benal Nevzat Salonu'nda gerçekleşti. Moderatörlüğünü gazeteci yazar Gülşah Elikbank'ın üstlendiği programda okurlar, Uzuner'i ayakta alkışladı.

Roman, hikaye, deneme ve gezi yazılarıyla Türk edebiyatının çok yönlü yazarlarından Buket Uzuner'i İzmir'de görmekten mutluluk duyduğunu söyleyen Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, şöyle konuştu:

"Sanatçılarımızın ve sanatı yaşatan değerli okurların, izleyicilerin, kültür ve sanat dostlarının önemi bizim için çok büyük. Biz sizleri sevdiğiniz sanatçılarla buluştururken sadece çorbada tuz oluyoruz. O çorbaya biraz tat katıyorsak ne mutlu bize. Ancak, asıl önemli olan sizlersiniz. Buket Uzuner, zaten kitaplarını çok sevdiğimiz bir yazar, değerli bir insan. Onu yakından görmek, kitabını birlikte okumak, sohbetine katılmak gerçekten çok güzel."

Güçlü kalemi kadar renkli kişiliğiyle de okurlarının gönlünde taht kuran Uzuner, konuşmasına başlarken İzmir anılarını anlattı ve İzmir'in kendisi için önemini "Dörtte birim İzmir" diyerek ifade etti. Son yıllarda yaşanan şiddet olaylarına dikkat çeken yazar, şiddetin kadın, erkek, çocuk ayırmadan zarar verdiğine dikkat çekerek şunları söyledi: "Kanın rengi her yerde kırmızı, gözyaşı her yerde tuzlu. Şiddetin çok arttığı bir Türkiye'de yaşıyoruz. Hatta bir yandan da bu şiddete alışıyoruz. Şiddetin karşısında kadın olmuş, erkek olmuş fark etmiyor. Bizim insan olarak birbirimize ihtiyacımız var."

"Yazarlar İzmir için okuyor" etkinliğinde İzmirlilerle buluşan Buket Uzuner'in keyifli sohbeti ve okuması okuyucuları yazara bir kez daha hayran bıraktı. Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, edebiyatımızın turkuaz renkli yazarı Uzuner'e, İzmir kadınının el emeğini taşıyan şans fillerini ve Kemeraltı'nın simgesi kahve takımı hediye etti. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Türkan Saylan Buket Uzuner Konak İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title