Haberler

Yaşar İpek Beraat Etti

Eski Sevgilisi Asuman Krause'yle Mahkemelik Olan İpek, Beraat Etti

ESKİ SEVGİLİSİ ASUMAN KRAUSE'YLE MAHKEMELİK OLAN İPEK, BERAAT ETTİ

Manken Asuman Krause'ye hakaret ettiği ve aracına zarar verdiği ve çeşitli tehditlerde bulunduğu iddiasıyla yargılanan şarkıcı Yaşar İpek, beraat etti.

İstanbul 14. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuksuz sanık Yaşar İpek gelmedi.

Hakim İlkten Yiğit, şikayetçi Asuman Krause'nin adresinin tespiti için yazılan yazıya gelen cevapta, Krause'nin adresinin tespit edilemediğinin bildirildiğini tutanağa yazdırdı.

Hakim Yiğit, Krause'nin uzun süredir adresinin tespit edilemediğini, ancak daha önceden ifadesinin alındığı ve dosyadaki deliller karşısında tekrar dinlenmesinin sonuca etkili olmayacağı kanaatine varıldığını belirterek, yeniden dinlenmesinden vazgeçilmesine karar verdi.

Esas hakkındaki görüşü sorulan Cumhuriyet Savcısı Gürsel Akpınar da Yaşar İpek hakkında, "tehdit", "hakaret" ve "mala zarar vermek" suçlarından dava açıldığını ifade ederek, sanığın delil yetersizliğinden beraatına karar verilmesini istedi.

Davayı karara bağlayan Hakim Yiğit ise cezalandırılmasına yeterli, kesin ve inandırıcı delil elde edilemediğinden Yaşar İpek'in beraatını kararlaştırdı.

-OLAYIN GEÇMİŞİ-

İstanbul 3. Sulh Ceza Mahkemesinde açılan ve "görevsizlik kararı" ile asliye ceza mahkemesine gönderilen davanın iddianamesinde, Yaşar İpek'in bir süre arkadaşlık ettiği Asuman Krause'ye cep telefonuna çektiği mesajlarla hakaret ettiği ve tehditte bulunduğu belirtiliyordu.

İpek'in, Krause'nin 34 YM 040 plakalı aracının sağ ön lastiğini kestiği anlatılan iddianamede, sanığın "hakaret", "tehdit" ve "mala zarar vermek" suçlarına ilişkin eski ve yeni TCK'daki maddelerin lehine olanları uygulanarak cezalandırılması isteniyordu.

Bu suçlamalara ilişkin yeni TCK'da 1 ile 7 yıl, eski TCK'da ise 1 ile 4 yıl arasında hapis cezası öngörülüyordu.

Kaynak: Gecce / Magazin

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title