Haberler

Gastronomi profosyonelleri Kilis'i salladı!

Güncelleme:

Kilis Valiliği koordinesinde İpekyolu Kalkınma Ajansı desteğiyle kente gelen gastronomi profesyonellerinden oluşan heyet, Kilis mutfağını keşfetti. Topraktan sofraya Kilis gastronomi turizmi" konulu panel kapsamında Kilis Valisi Recep Soytürk ve Belediye Başkanı Servet Ramazan, Haberler.com CEO'su Sümeyra Teymur'un da aralarında bulunduğu gastronomi uzmanları ekibini ağırladı.

Panel kapsamında kente gelen gastronomi uzmanları ilk olarak Kilis Valisi Recep Soytürk ve Belediye Başkanı Servet Ramazan'ı ziyaret etti. Daha sonra 7 Aralık Üniversitesinde düzenlenen panele katılan uzmanlar, gastronomi turizmi için yapılması gerekenleri anlattı. Kilis'in gastronomi turizmi noktasındaki değerlerinin tanıtıldığı etkinlikte Kilis yemekleri, Kilis kültür mirası tanıtıldı ve bir panel yapıldı.

GASTRONOMİ UZMANLARI KİLİS'İ KEŞFETTİ

Panelde konuşan Vali Recep Soytürk, özellikle zeytin yağını önemsedikleri ifade ederek, "Bu konuda çalışmalar yaptık ve uzmanlarından destek aldım. Bu çalışmalar ile zeytinyağı yarışmasında Dubai'de bir firmamız altın madalya aldı. Bu müthiş bir potansiyelimiz olduğunu gösteriyor. Oylum Höyük'te yapılan kazılarda 4500 yıllık zeytin çekirdeği bulduk. Tarihsel anlamda da çalışmalarımız var. Oylum Höyüğün daha tanınır hale gelmesi için çabalıyoruz" dedi.

İPEKYOLU KALKINMA AJANSI, HEYETİ AĞIRLADI

İpekyolu Kalkınma Ajansı (İKA) Genel Sekreteri Dr. Burhan Akyılmaz, Kilis'te Türkiye'deki önemli gastronomi profesyonellerini ağırladıklarını belirtti. Kilis'in gastronomi turizmi noktasındaki mevcut çalışmaları yerinde görmek için heyeti ağırladıklarını anlatan Akyılmaz, "Misafirlerimizin geliş amacı Kilis'imizin gastronomi turizmi noktasındaki mevcut çalışmaları yerinde görmek, bize öneri sunmak ve bölgemizin gastronomi turizmini tanımak açısından hazır bulunuyorlar. Programımız konusunda özellikle Kilis'imizin en önemli tarımsa değerlerinden birisi olan Kilis yağlık zeytinini ve zeytinyağını misafirlerimize tattırdık. Kilis zeytini 4 bin yıllık bir geçmişe sahip. Biz de kalkınma ajansı olarak Kilis'te hem zeytinyağının arttırılması, markalaşması, pazarlanması ve ihraç edilmesi noktasında önemli çalışmalar yapıyoruz." dedi.

Gastronomi profosyonelleri Kilis'i salladı!

KİLİS ZEYTİNYAĞI TESCİLLENDİ

Yapılan çalışmalar sonucunda Kilis zeytinyağının 12 madalya aldığını dile getiren Akyılmaz, şunları kaydetti: "Kilis zeytinyağının coğrafi işareti alındı. Tanıtım için çok önemli aşamalar aşılmış durumda. Ayrıca Kilis, Hatay ve Gaziantep arasında yer alması sebebiyle gastronomi açısından önemli bir destinasyon merkezi. Sahip olduğu zengin yemek çeşitleriyle ve yemeklerine lezzet katan coğrafi işaretli zeytinyağıyla bugün gastronomi turizminde marka şehir olabilecek illerin başında geliyor."

ULUSAL VE ULUSLARARASI BİLİNİRLİLİĞİN ARTIRMASI AMAÇLANIYOR

Akyılmaz, gastronomi yazarları, bu alanda yatırım yapan ünlü iş insanları, şefler ve gastronomi okullarının yöneticilerinden oluşan heyeti 2 gün Kilis'te ağırlayarak buranın ulusal ve uluslararası bilinirliliğini artırmayı hedeflediklerini ifade etti.

HABERLER.COM CESO'SU SÜMEYRA TEYMUR PANELDE SÖZ ALDI

Etkinlik kapsamında Kilis 7 Aralık Üniversitesi'nde ayrıca "Topraktan Sofraya Kilis Gastronomi Turizmi" paneli gerçekleştirildi. Kente gelen gastronomi profesyonellerinden oluşan heyette yer alan Haberler.com CEO'su Sümeyra Teymur da panelde söz alarak, gerçekleştirilen etkinliğin verimli geçtiğinin ve Kilis'in zenginliklerini tanıtma noktasında çok faydalı olduğunun altını çizdi.

Gastronomi profosyonelleri Kilis'i salladı!Sümeyra Teymur (Solda)

Programa, Kilis Valisi Recep Soytürk, Belediye Başkanı Servet Ramazan, şef Yunus Emre Akkor, şef Eyüp Kemal Sevinç, gastronomi yazarı ve iletişim uzmanı Zeynep Kakınç ile ağırlama ve konaklama yönetim ve yatırım danışmanı Osman Rıfat Serim, gastronomi turizmi geliştirme ve uygulama uzmanı Ferah Güneri Bircan ve diğer ilgililer eşlik etti.

Kaynak: Haberler.com / Yaşam

Kilis Belediyesi Kilis Valiliği İpekyolu Kilis Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title