Haberler

Didim'de Diyabet Eğitimleri Sürüyor

Didim Devlet Hastanesine 2016 yılı Kasım ayında açılan Diyabet Okulu Eğitimlerine katılanlar sertifikalarını aldı.

Didim Devlet Hastanesine 2016 yılı Kasım ayında açılan Diyabet Okulu Eğitimlerine katılanlar sertifikalarını aldı.

Didim Devlet Hastanesi, diyabetli hastalar ve hasta yakınlarının katıldığı eğitimlere 112 kişi katılırken, eğitime katılanlara sertifikaları Hastane Başhekimi Dr. Veysel Kılıç tarafından verildi.

Didim Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Veysel Kılıç, bir yıldır devem eden okulla ilgili olarak verdiği bilgide diyabet eğitimini her ay düzenli olarak 3 gün yapıldığını eğitimlerde "Diyabette genel bilgiler, Neden diyabet?, Diyabette yaşam, Diyabette beslenme, Diyabette egzersiz, Diyabette tedavi" konularında eğitim verildiğini söyledi.

Kılıç açıklamasında "Eğitim hemşiresi, diyabet hemşiresi,diyetisyen,fizyoterapist ve dahiliye uzmanının katılımıyla gerçekleşmektedir.Hastanemizde 1 yılda toplam 112 kişi diyabet okuluna katılmış ve sertifikaları verilmiştir.Diyabet okullarında sadece diyabetli hastalara değil yakınlarına da eğitim verilmektedir.Eğitimin amacı ülkemiz de ve tüm dünyada hızlı yayılmakta olan Diyabet hastalığı hakkında farkındalık yaratmak ve komplikasyonlar oluşmadan hastalığı teşhis etmek, öncelikle hastalıktan korumak,hasta olanların Diyabet komplikasyonlarından korumak ve Diyabet komplikasyonu oluşturan tablonun daha ağırlaşmasını önlemek amacıyla yapılmaktadır. Didim Devlet Hastanesi olarak sosyal sorumluluk projeleri kapsamında diyabet eğitimi ve buna benzer diğer eğitimler devam edecektir.Didim halkının katılımını bekliyoruz." diye konuştu. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yaşam

Veysel Kılıç Didim Yaşam Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title