Haberler

Karadeniz Usulü Yöntem: Yaptığı Mermer Mezarı Evinin Çatısında Sergiliyor

Güncelleme:

Samsun'da yaşayan mermerci Hamit Yerişkin, yaptığı örnek mezarı 2 katlı evinin çatısına monte etti. İşini severek yaptığını söyleyen Yerişkin, "Ustalık ve Karadenizlilik bir araya gelince ortaya böyle şeyler çıkıyor." dedi.

Samsun'un Kavak ilçesinde mermerci Hamit Yerişkin (38), Samsun- Ankara karayolundan gelip geçenlerin görebilmesi için mermer mezarı ilginç bir yöntemle teşhir etmeye başladı. Yerişkin, yaptığı örnek mezarı, 2 katlı evinin çatısına monte etti. Sürücüler, çatıdaki mezarı görünce şaşkınlık yaşadı. İşini severek yaptığını söyleyen Yerişkin, "Ustalık ve Karadenizlilik bir araya gelince ortaya böyle şeyler çıkıyor." dedi.

MERMER MEZARLARI EVİNİN ÇATISINDA TEŞHİR ETTİ

Kavak ilçesi Bahçelievler Mahallesi'nde mermercilik yapan Hamit Yerişkin, yolun arka tarafında kalan ve Samsun- Ankara karayolundan gelip geçenlerin göremediği işyerindeki mermer mezarları ilginç bir yöntemle teşhir etmeye başladı. Yerişkin, yaptığı örnek bir mezarı, 2 katlı evinin çatısına monte etti.

Karadenizli Fikri: Yaptığı Mermer Mezarı Evinin Çatısında Sergiliyor

SÜRÜCÜLER ŞAŞKINA DÖNDÜ

Samsun- Ankara karayolundan gelip geçen sürücüler çatıda gördükleri mezar karşısında şaşkınlık yaşıyor. Sıra dışı mezarı görenler, "Burada türbe mi var?" diye sormaya başladı. Çatıdaki mezarın teşhir ürünü olduğunu öğrenenler gülümseyerek mezarın fotoğrafını çekiyor.

"YAPTIĞIM MEZARI GELİP GEÇENLER GÖRSÜN DİYE ÇATIYA YERLEŞTİRDİM"

Karadeniz zekasını konuşturduğunu anlatan mermerci Hamit Yerişkin, "İş yerim yolun arka tarafında kalıyordu. Gelip geçenler görsün diye yaptığım mezarı çatıya yerleştirdim. İlgi de gördü. Bu mezarın türbe olduğunu sananlar oluyor. Mezarın içinde bir mevtanın olduğunu sananlar var. Bizim tek derdimiz işimizi teşhir etmek" dedi.

"USTALIK VE KARADENİZLİLİK BİR ARAYA GELİNCE ORTAYA BÖYLE ŞEYLER ÇIKIYOR"

İşini severek yaptığını söyleyen Yerişkin, "Yaptığım mezarı her yere yapabileceğimi göstermek istedim. Ben gökdelen de yapsam çatısına mezar koyacağım. Özellikle çatıdaki bu mezar modeli Samsun-Ankara karayolundan geçenlerin de çok ilgisini çekiyor. Mezarı çatıda görüp buraya gelen sonra aynı mezarı yaptıranlar oluyor. Samsun'dan Rize'ye kadar bu mezarı yapıp gönderdim. Bu tamamen Karadenizli fikri. Ustalık ve Karadenizlilik bir araya gelince ortaya böyle şeyler çıkıyor. Mahallemdeki tanıdıklarım da bana böyle farklı fikirler ortaya koyduğum için muhtar adayı olmam konusunda destek verdi. Ben de bu yerel seçimlerde mahallemden muhtar adayı oldum" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ankara Samsun Kavak 3.Sayfa Güncel Haberler

500

Yorumlar (32)

fıkrı:

mermer ziyanı

16
1
yanıtYanıtla
...:

Enerji var yetenek var disiplin de var ama beyin yok malesef...

11
0
yanıtYanıtla
adınızı yazın:

sende mi valla sene de beyin yok onda var . KARADENİZ zekasıdır. sen anlayamazsın sende mantık yok.

yanıt0
yanıt0
kadavra:

Çevre sağlığına zarar vermiyorsa, ölü beden her türlü yok edilebilir. Bir de zaten çürüyecek olan cenazenin neden yıkandığını anlamıyorum. Büyük ihtimalle batıl bir inançtan kaynaklanıyordur.

2
8
yanıtYanıtla
erol:

imanı olmayan inancı olmayan birisin senin bedenini domuzlara atarız üzülme

yanıt3
yanıt0
SSK EMEKLİSİ:

SENİN YORUM ŞUNA BENZEMİŞ BİR KELOĞLAN FİLMİ VARDI , PADİŞAHIN SARAYI , ÜÇ BEŞ TAHDA ÇAKMIŞLAR BİRAZ TÜL BEZ GERMİŞLER, SARAY. TAHT PADİŞAHIN OTURDUĞU YER TAHDA ÜSDÜNE BİR İKİ BEZ, GÜYA CARİYELER, ÜSTLERİ BAŞLARI MÜSTEHCEN ŞEKİL :SENİN İŞ ONA DÖNMÜŞ BE . BİLİYORSAN KONUŞ BİŞEY SANSINLAR BİLMİYORSAN SUS ADAM SANSINLAR ;DER BÜYÜKLER . SANA KADAVRANI YIKAT KEFENLET DİYENLER Mİ VAR BUNLAR İSLAMIN EMRİDİR. VASİYET EDERSİN OLUR BİTER

yanıt0
yanıt0
Lazistan:

Gram beyin yok. . . .

10
0
yanıtYanıtla
ADINIZI YAZIN:

sende mi belli zaten

yanıt0
yanıt0
bruksel:

hersey var akil yok

9
0
yanıtYanıtla
hamsi kafa:

ELİN GAVURU KANSERİ 10 DAKİKADA NEFESİNDEN ANLAYAN ALET YAPIYOR. . BİZİM SALAKLARDA MEZARI ÇATIYA KOYMUŞ. . ONU MARİFET SANIYOR. hay o kafaya

6
2
yanıtYanıtla
Tüm 32 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title