Haberler

Volvo 18 Bin Aracını Geri Çağırdı

Ford Motor Company'ye Bağlı Olarak Faaliyet Gösteren İsveçli Otomobil Üreticisi Volvo, Hava Yastıklarında Problem Olduğu Gerekçesiyle 18 Bin Aracını Geri Çağırdı.

Ford Motor Company'ye bağlı olarak faaliyet gösteren İsveçli otomobil üreticisi Volvo, hava yastıklarında problem olduğu gerekçesiyle 18 bin aracını geri çağırdı.

Volvo Group Sözcüsü Maria Bohlin, 4 bin 980'i İsveç'te bulunan, dünya çapındaki 18 bin aracı geri çağırdıklarını belirtti. Araçların hava yastığı sistemlerinde bir yazılım problemi tespit ettiklerini belirten Bohlin, "Direk gibi küçük objelerle çarpışma testlerinde, yastıkların beklediğimiz hızda açılmadığını fark ettik" şeklinde konuştu. Problemin İsveç dışında özellikle İngiltere, ABD, Almanya ve İtalya'ya yapılan satışları ilgilendirdiğini belirten sözcü, arızanın 2008 model V70 ve XC70 araçları için

geçerli olduğunu bildirdi.

Bohlin, aracında arıza olabilecek tüm müşterilere mektup gönderdiklerini ve tamir işleminin yarım saat içinde, ücretsiz olarak gerçekleştirileceğini açıkladı.

(AFP-PNR-PNR-ÖK-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title