Haberler

Vodafone: "Türkçe Karakter Kullanımında Tek Sms Uygulamasına Sadece Biz Geçtik"

Türkçe Karakterlerin Cep Telefonu Mesajlarında Tanınması Sürecine, Geliştirdiği Teknik Çözümlerle Katkı Sağlayan Vodafone, Türkçe Karakter Kullanımında Tek Sms Ücreti Uygulamasını 1 Nisan 2008 Tarihi İtibariyle Abonelerine Sunan Tek Operatör Olduğunu Açıkladı.

Türkçe karakterlerin cep telefonu mesajlarında tanınması sürecine, geliştirdiği teknik çözümlerle katkı sağlayan Vodafone, Türkçe karakter kullanımında tek SMS ücreti uygulamasını 1 Nisan 2008 tarihi itibariyle abonelerine sunan tek operatör olduğunu açıkladı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Vodafone Türkiye Teknikten Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Hüseyin Köksaldı, 1 Nisan 2008 tarihinden itibaren Türkçe karakter kullanımı nedeniyle iki ve/veya daha fazla SMS olarak görünen 160 karaktere kadar olan mesajların, Vodafone'da tek mesaj olarak ücretlendirildiğini belirterek şunları söyledi:

"Vodafone, gelişmiş ar-ge kapasitesi sayesinde altyapısını Türkçe SMS'e adapte ederek Telekomünikasyon Kurumu'nun belirlediği 1 Nisan 2008 tarihinde uygulamayı başlatan tek operatör oldu. Cep telefonlarında Türkçe karakterlerin tanınacağı 30 Haziran 2008'e kadar, müşteri memnuniyeti için iki ve/veya daha fazla SMS olarak görünen Türkçe karakterli mesajları tek mesaj olarak ücretlendirerek aradaki farkı biz yükleneceğiz." (BGO-BGO-ÖK-E)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title