Haberler

Van: Van Kültür Ve Dayanışma Vakfı'ndan "ayranaşı Şöleni"

İstanbul'da yaşayan Vanlılar, Van Kültür ve Dayanışma Vakfı tarafından düzenlenen 'Ayranaşı Şöleni'nde buluştu.

İstanbul'da yaşayan Vanlılar, Van Kültür ve Dayanışma Vakfı tarafından düzenlenen 'Ayranaşı Şöleni'nde buluştu.

Bu yıl 2'ncisi düzenlenen şölen, Üsküdar İlçesi'ne bağlı Büyükçamlıca Tepesi'nde bulunan özel bir restorantta gerçekleştirildi. Van Kültür ve Dayanışma Vakfı Onursal Başkanı ve emekli Vali Celalettin Tüfekçi, Türkiye Başbakanlık Denizcilik Müsteşarlığı İstanbul Bölge Müdürü ve Denetleme Kurulu Başkanı Cemalettin Şevli, Van İl Kültür Müdürü İzzet Kütükoğlu ve İstanbul'da yaşayan çok sayıda Vanlı, aileleriyle birlikte şölene katıldı.

Van Gölü'ndeki avlanma yasağı sebebiyle inci kefalinin olmadığı yemek mönüsünde, Van'ın yöresel yemeği ayranaşı, otlu peynir ve tandır ekmeği ile çeşitli ikramlar yapıldı.

Program, Van Kültür ve Dayanışma Vakfı Başkanı Müjdat Çelik'in açılış konuşması ile başladı. Çelik, bu yıl ikincisini düzenledikleri şölende, İstanbul'da yaşayan Vanlılar'ı biraraya getirmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi. Vakfı daha sağlam temeller üzerine oturmak için 2 önemli projeyi hayata geçirmek istediklerini dile getiren Çelik, "Bizim için önemli olan 2 proje vardır. Bunlardan birisi, tüm hemşehrilerimizin bir çatı altında toplanarak birlik, beraberlik ve dayanışma içerisinde bulunmamız için bir sosyal tesis kurmamız gerekmektedir. Tabi ki bu tesis içinde en az birkaç tane aktivitenin olmasını düşünüyoruz. Tesisi kurduktan sonra bu aktivitelerin yapılması için bir bedel karşılığında işletmeye vereceğiz. Elde edilecek gelirle de vakfımızın bütçesini belirli bir seviyeye çıkaracağız. Bu tesisin kurulması içinde, yönetimi devraldıktan sonra gitmediğimiz kurum ve kuruluş kalmadı. İnşallah çok kısa sürede bunu hayata geçirmeyi hedefliyoruz. Diğer önemli projemiz, Van Kültür Dayanışma Vakfımız'ı Van Kalkınma Vakfı olarak planlıyoruz. Çünkü artık bilişim çağında yaşıyoruz. Özellikle yönetimimiz bundan sonra çalışmalarını ticari ve yatırım anlamında düşünmektedir. Bu sebeple kalkınma vakfının olması gerekmektedir. Maliye Bakanlığı'nda da vergi muafiyeti için çalışmalarımız var. Biz yönetimde olsak da olmasak da projesi hazır. Bunu gerçekleştirmek istiyoruz" diye konuştu.

Şölende bir konuşma yapan Van Kültür ve Dayanışma Vakfı Onursal Başkanı ve emekli Vali Celalettin Tüfekçi, Vanlılar'ı bir arada, dayanışma içinde görmenin mutluluğunu yaşadığını ifade etti. Tüfekçi, "Bu vakfımız 1946 yılında kuruldu. 60 yıllık bir mazisi var. Bu çatı altından çok değerli Vanlılar gelip geçti. Benim isteğim bu vakfa sahip çıkmak. Yönetimi desteklemek hepimizin vazifesidir. Bunu yaparsak vakfımız başarılı olur ve Van bayrağını yükseklerde tutabiliriz. Onun için bu gibi etkinliklerde diyaloglarımızı sürdürelim" ifadelerini kullandı.

Daha sonra sahne alan Türk Halk Müziği sanatçıları Ünal Zorer ve Hüsamettin Subaşı, söyledikleri birbirinden güzel Van türküleriyle misafirleri coşturturdu. Programa katılan Ercişli Ozan Ahmet Poyrazoğlu da, yaptığı taşlamalar ve esprilerle misafirlere hoş vakit geçirdi. Davul zurna eşliğinde halay çeken Vanlılar, programın sonunda yeni bir programda buluşmak üzere ayrıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 25 Nisan Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title