Haberler

Vafkiyad'dan İş Adamları ve Resmi Kurumlara Tepki

Van Fakirler ve Kimsesizlere Yardım Derneği (Vafkiyad) Başkanı Musa Koç, İlde Yaşayan Fakir, Yoksul ve Kimsesizlere Değer Verilmediğini, Bu İnsanların İnsanca Yaşamalarına Müsaade Edilmediğini Öne Sürdü.

Van Fakirler ve Kimsesizlere Yardım Derneği (VAFKİYAD) Başkanı Musa Koç, ilde yaşayan fakir, yoksul ve kimsesizlere değer verilmediğini, bu insanların insanca yaşamalarına müsaade edilmediğini öne sürdü.

Musa Koç, basın açıklamasıyla dernek bünyesinde fakirlere yönelik yapılan çalışmalarla ilgili bilgi verdi. Kuruldukları günden itibaren toplam 110 aileye yıllık ekmek yardımı sağladıklarını, 80 ton gıda ve 10 bin adet elbise dağıttıklarını belirten Koç, "Bu fedakarlığı sağlayan ilimiz dışındaki iş adamlarına sonsuz saygılarımızı ve minnettarlığımızı bildiririz. Kentimizdeki iş adamlarının, hiç tanımadığımız bu fedakarları örnek alarak derneğimizde kayıtlı binlerce fakir, yoksul ve kimsesizlere el

uzatmalarını gönülden bekliyoruz. Bize binlerce insanlar gelip gıda ve giyimin dışında ekmek dahi verilmesini yeterli bulmaktadır. Evlerinde günübirlik ekmeği bile olmayan ailelerden sadece 4'üne Vanlı iş adamlarından yardım almaktayız. Geri kalan mağdur 100 ailenin ihtiyaçları da derneğimiz imkanları dahilinde karşılanmaktadır" dedi.

Açıklamasında bu insanlara sahip çıkılması, dertlerine derman olunması gerektiğini de ifade eden Musa Koç, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Derneğimiz bu insanlara daha faydalı olmak için çeşitli dallarda projeler hazırlayıp Van Valiliği yoluyla çeşitli kamu ve kuruşlara göndermiştir. Bir önceki Valimiz Niyazi Tanılır beyin bu projelere önem vererek gereğinin yapılmasını istemesine rağmen bugüne kadar kurumlardan olumlu bir sonuç alamadık. Bazı resmi kurumlar ödeneğin olmadığını gerekçe göstererek projelerimizi derneğimize geri iade etmişlerdir. Buradan da anlaşılıyor ki ilimizde yaşayan fakir, yoksul ve kimsesizlere değer verilmiyor ve bu

insanların insanca yaşamlarına destek sağlanmıyor."

(SER-MET-SN-SN-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title