Haberler

Uşak'ta Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı Polikliniği Hizmete Başladı

Uşak Devlet Hastanesi Ek Hizmet Binası dörtyol yerleşkesinde çocuk hastalıkları polikliniği bünyesinde Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı polikliniği hizmete başladı.

Uşak Devlet Hastanesi Ek Hizmet Binası dörtyol yerleşkesinde çocuk hastalıkları polikliniği bünyesinde Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı polikliniği hizmete başladı.

Uşak'ta Çocuk ve ergen psikiyatrisine çok ihtiyaç olduğunu belirten Uşak Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Yalçın Atlı; "Bu ihtiyacın da hastanelerimizde vatandaşlarla yapılan görüşmelerde dış paydaş kurumlarla ve personellerimizle yaptığımız görüşmelerde kendilerine dile getirildiğini söyledi. Özellikle okullarımızda psikiyatri ile ilgili konuda problemleri olan öğrencilerimizin il dışına sevk edilmeleri ve sonra ortaya çıkan yolculuk zorlukları, randevu alma, gidilen ilde konaklama ve tekrar tekrar kontrole gitme derslerin aksaması hem çocuğa hem de ailesine büyük sorun oluşturmakta idi" dedi.

Göreve yeni başlayan Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı Uzmanı Dr. Dilay Karaaslan da, yaptığı açıklamada; "Sağlık, sadece biyolojik olarak değil, psikolojik ve sosyal açıdan da iyilik halini tanımlamaktadır. Bu nedenle çocukların ruhsal ve sosyal açıdan da değerlendirilmesi, desteklenmesi ve ihtiyaç halinde uygun müdahalelerin gerçekleştirilebilmesi gerekmektedir. Çocuk ve ergen ruh sağlığı ve hastalıkları, dünyada ve ülkemizde gittikçe daha çok ihtiyaç duyulan ve daha çok araştırılmakta olan bir tıp alanıdır. Çocuklar erişkinlerin küçük kopyaları değillerdir. Çocuklar ve ergenler büyüme ve gelişme süreci içindedirler. Gelişim ise çok değişkenli ve süreğen bir süreç olduğundan, erişkinler için geçerli ruh sağlığı tanımının dışına taşan özgün bir psikiyatrik gözlem ve değerlendirme gerektirmektedir. Çocuk ruh sağlığının değerlendirilebilmesi için farklı gelişim dönemlerine göre ruhsal yapılanma, biyolojik özellikler, mizaç, aile sistemi, çevresel faktörler ve tüm bu bileşenlerin dinamik etkileşimleri incelenmelidir" diye konuştu. - UŞAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yalçın Atlı Uşak Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title