Haberler

Ukrayna donanması, Türk yapımı SİHA'lar ile Rusya'ya ait iki tekneyi batırdı

Güncelleme:

Ukrayna Donanması, Türk yapımı SİHA'ların kullanıldığı bir hava saldırısında Rus personelinin tahliyesi ve yeni askerlerin taşınması için kullanılan Raptor teknelerinden ikisini batırdı. Saldırının görüntüleri de kamuoyu ile paylaşıldı.

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş 67 gündür devam ederken Ukrayna Donanması bugün bir video paylaşarak Karadeniz'deki Yılan Adası yakınlarında Rus donanmasına ait iki savaş teknesinin batırıldığını duyurdu.

TÜRK SİHA'LAR KULLANILDI

Paylaşılan görüntülerde Türk yapımı SİHA'ların kullanıldığı belirtilirken, Rusya'ya ait Raptor tipi savaş gemisinin anında battığı belirtildi. Raptor devriye gemilerinin Karadeniz'in kuzeybatısında devriye gezdiği aktarıldı.

GENELKURMAY BAŞKANI SOSYAL MEDYADAN DUYURDU

Bir süre önce Ukrayna'nın saldırısında ağır hasar alan Moskva isimli amiral gemisinin olduğu bölgede olayın gerçekleştiği belirtildi. Genelkurmay Başkanı Valeri Zaluzhniy, Facebook hesabından yaptığı açıklamada, "Sabaha karşı iki Raptor tipi tekne Yılan Adası yakınlarında yok edildi" dedi.

Ukrayna donanması, Türk yapımı SİHA'lar ile Rusya'ya ait iki tekneyi batırdı

RUSYA'DAN HERHANGİ BİR AÇIKLAMA YOK

Bölgedeki Rus personelinin tahliyesi ve yeni askerlerin taşınması için kullanılan Raptor teknelerine düzenlenen saldırı ile ilgili Moskova'dan bir açıklama gelmedi. Yüksek hızlı arama-kurtarma teknesi saatte 160 kilometre hıza kadar çıkabiliyor.

Olgun Kızıltepe
Haberler.com - Dünya

Ukrayna Rusya Haberler

500

Yorumlar (5)

Ali Kılıç:

Teknedekiler icin çaresiz durum TB2 sesi duyulunca öylece ölümü beklemek

48
11
yanıtYanıtla
Onder Yildiz:

Zelenskinin açıklaması sonrası düşündürücü.Kendi taraflarına çekmeye çaılışıyorlar her defasında.

27
9
yanıtYanıtla
bekir yapici:

ukranyaya abd para avrupa ülkeleri gida silah gerec cephane tank zirhli arac ve ukranya askerlerine egitim veriyorlar üstelik para falan almiyorlar reklaminida yapmiyor biz ise parayla sattigimiz iha ve sihalarin ruslara verdigi zararla övünüyör sonrada Türkiye barisa yardimci oluyor diyoruz böyle bir sacmalik olurmu

0
2
yanıtYanıtla
DİKKAT :

Adına şiirler şarkılar yazılan Dünya,nin en iyisi BAYRAKTAR TB 2 Övünmek her Türk,un hakkıdır

0
0
yanıtYanıtla
Kurt bey:

Bizim icimide küpler daha önce binenler var. O neki

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title