Haberler

Üç aylar ne zaman? 2020 Ramazan ne zaman başlıyor 2020?

İslam dünyası üç aylara giriyor! Üç aylar ne zaman? Regaip, Miraç ve Berat kandilleri ile birlikte Kadir Gecesi'ni de içinde barındıran üç aylar yapılacak ibadetler de araştırılıyor. Üç aylar neler? Ramazan ne zaman? İşte detaylar...

Üç aylar sonuncusu Ramazan ayıdır ve bu ay, Müslümanların oruçla geçirdiği zaman dilimidir. Bir aylık oruç ibadeti sonrası tüm İslam alemi Ramazan bayramını kutlar. Ramazan bayramı ne zaman? Üç aylar başlangıcı, üç aylar orucu ve daha fazlası haberimizde...

ÜÇ AYLAR NEDİR?

Üç ayların ilki Receb ayı, ikincisi Şaban ayı ve üçüncüsü Ramazan ayıdır. Bu aylar içerisinde Regaip, Miraç ve Berat kandillerini de barındırır.

Receb ayı, Kur'ân'ın hürmete layık gördüğü dört aydan biridir. Haram aylar, Receb, Zilkade, Zilhicce ve Muharrem'dir. Receb ayında oruç tutmanın, dua, tevbe ve istiğfarı çoğaltmanın, hayır-hasenatta bulunmanın faziletine dair hadis kitaplarında çeşitli rivayetler yer alır. Regaip ve Miraç kandilleri de bu ayda idrak edilir.

Şaban isminin hicrî takvimde yer alan diğer ay adlarıyla birlikte Arab-ı müsta'ribe döneminde kullanılmaya başlandığı, İslâmiyet'in ortaya çıktığı devirde Arapların bu isimleri kullanmakta olduğu nakledilir. "el-Mükerrem, el-muazzam, eş-şerîf" sıfatlarıyla da anılır. Şâban ayında Allah Rasûlü'nü (sas) sîreti ve sünneti ile birlikte tanıyarak ona bol bol salât u selam etmek buyrulmuştur.

Bir ay boyunca oruç tutulmasının yanı sıra Ramazan ayını asıl mübarek kılan,Kadir Gecesi'nde Kur'an'ın nazil olmaya başlamasıdır. Bu nedenle bu aya "Kur'an Ay'ı" dendi.

ÜÇ AYLAR BAŞLANGICI NE ZAMAN?

Üç aylar, 2020 yılında 25 Şubat'ta başlayacak. Bu tarih itibariyle recep ayı idrak edilirken, bu ay içindeki Regaip Kandili'nin tarihi de 27 Şubat olarak yer aldı.

21 Mart'ta ise Miraç Kandili gerçekleşecek. Şaban ayı ise 25 Mart'ta başlayacak ve 7 Nisan'da Berat Kandili ihya edilecek.

RAMAZAN AYI NE ZAMAN?

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın takviminde; 2020 Ramazan ayının başlangıcı 24 Nisan 2020 Cuma günü olarak belirtilmiştir. Böylece vatandaşlar, 23 Nisan gecesi ilk sahuru yapacak ve 24 Nisan günü yılın ilk orucunu tutacaklar. 23 Mayıs Cumartesi akşamı Ramazan ayı son bulacak.

Kaynak: Haberler.com / Gündem

Haberler

Bakmadan Geçme

İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Göz seğirmesi neden olur? Göz seğirmesi belirtileri, ne anlama geliyor? Fatih Mehmet Maçoğlu'nun yeni işi ne? Maçoğlu'nun yeni mesleği ne oldu? ANOREKSİYA NEDİR? Nihal Candan'ın hastalığı anoreksiya ne, belirtileri neler? İntegral müfredattan ne zaman kaldırılacak? Yeni müfredat belli oldu mu? Yeni müfredat hangi sınıfları kapsayacak? Yurtiçi Kargo hafta sonu açık mı? Yurtiçi Kargo hafta sonu dağıtım yapıyor mu, çalışıyor mu 2024? İNTEGRAL Müfredattan kaldırılacak mı? 12. Sınıf konusu integral kaldırıldı mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title