Haberler

Tutuklu ve Mahkumlara Bağımlı Maddeleri Anlatan Tiyatro Gösterisi Sunuldu

Zonguldak Valiliği Tarafından Başlatılan "Sağlıklı Yaşam Maddeye Değil Sevgiye Bağlı" Kampanyası Çerçevesinde Beycuma M Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda Yatan Yaklaşık 400 Tutuklu ve Hükümlülere, Tiyatro Oyunu ile Bağımlılık Yapan Maddelerin Zararları Anlatıldı.

Zonguldak Valiliği tarafından başlatılan "Sağlıklı Yaşam Maddeye Değil Sevgiye Bağlı" kampanyası çerçevesinde Beycuma M tipi kapalı ceza infaz kurumunda yatan yaklaşık 400 tutuklu ve hükümlülere, tiyatro oyunu ile bağımlılık yapan maddelerin zararları anlatıldı.

Beycuma M Tipi kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda yatmakta olan tutuklu ve mahkumlara Tiyatro Diva tarafından Kör Nokta (Uyuşturucuya Hayır) isimli tiyatro gösterisi ücretsiz olarak sergilendi. Gösteriyi, Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Özbakır, Cumhuriyet Savcısı Ali İrfan Yılmaz, Zonguldak Alay Komutanı Albay Hakan Temel Aksel ile Zonguldak Esnaf Odaları Birliği Başkanı Muharrem Coşkun, Şoförler Odası Denetleme Kurulu Başkanı Kemal Aydın, Beycuma Ceza ve İnfaz Kurumu Müdürü Abdullah Demirci, çok sayıda hakim,

savcı, asker, gardiyan, mahkum, tutuklu ve kurum çalışanları izledi. İstiklal Marşı ve saygı duruşu sonrasında konuşan Kurum Müdürü Abdrullah Demirci, mahkumların yeniden hayata kazandırılması çerçevesinde eğitim çalışmalarının yanı sıra sosyal ve kültürel etkinlere de önem verdiklerini kaydetti. Demirci, şöyle konuştu:

"Kurumumuzda bulunan tüm hükümlü ve tutuklulara yurdunu milletini ve bayrağını seven Türkiye Cumhuriyeti'ni insan haklarına dayalı, milli demokratik laik ve sosyal bir hukuk devleti olduğunu, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin ülkesi ve milletiyle Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı birer yurttaş olarak yeniden topluma kazandırmak amacıyla eğitim öğretim çalışmalarıyla sosyal ve kültürel faaliyetler aralıksız devam etmektedir. Zonguldak Karaelmas Üniversitesi (ZKÜ) Rektörlüğü ile kurumumuzun iş birliği

çerçevesinde mahkum ve tutuklularımıza, 'Atatürk ilke ve inkılapları', 'Depremden korunma yolları', 'Uyuşturucu maddelerin, insan sağlığına etkileri ve korunma yolları' konulu seminer ve konferanslarda verilmiştir."

Daha sonra sergilenen oyunda tutuklu ve hükümlüler, göz yaşlarına hakim olamadı. Gösteri, protokol, tutuklu ve hükümlüler tarafından uzun süre ayakta alkışlandı. Tiyatro Diva'nın kurucusu Bulut İşçi'ye Kurum Müdürü Abdullah Demirci ve yanındaki protokol tarafından teşekkür edildi.

Öte yandan tiyatro gösteriminden öncede Açık Öğretim Lisesi ve Açık İlköğretim Okulu'ndan mezun olan mahkum ve tutuklulara diplomaları da törenle dağıtıldı.

(OS-SD-MEF-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title