Haberler

Türk Sineması 'Engel' Tanımıyor

Türk sinemasında yeni furya; engelli filmi... 2013 yılının sonunda ve 2014 yılının ilk aylarında vizyona girecek olan Türk filmlerinin ortak özelliği, engellileri konu ediyor oluşları. Geçtiğimiz yıla damgasını vuran Çanakkale Savaşı furyası sonucu dört Çanakkale filmi çekilmiş ve izleyici bütün sene Çanakkale filmleri seyretmişti. Bu sene; Beren Saat'i kör, dilsiz ve sağır bir kızı canlandırdığı 'Benim Dünyam', Aras Bulut İynemli'yi kolsuz ve bacaksız bir genci canlandırdığı 'Tamam mıyız?' ve Belçim Bilgin Erdoğan'ı kör bir kızı canlandırdığı 'Sadece Sen' filmlerinde izleyeceğiz. Engellilerin yaşantıları hakkında farkındalık yaratılması açısından faydalı olan bu filmler, Türk sinemasının en iddialı yapımları arasında gösteriliyor. Duyduğum kadarıyla, filmlerin başrol oyuncuları da rollerini en doğru şekilde canlandırabilmek için özel çalışmalar yapmış.

ÖZEL ÇALIŞMA

Mesela son filmleri için Beren Saat ve Belçim Bilgin Erdoğan, zaman zaman gözlerini bağlayıp ihtiyaçlarını bu şekilde karşılamaya çalışmış. Bu filmlerden hangileri hak ettiği gişe rakamına ulaşır bilinmez ama, Türk izleyicisi başarılı oyunculuklar ve farklı hayat hikayeleri izleyecek; burası kesin...

FİLM AFİŞİ DEĞİŞTİ

Geçtiğimiz haftalarda Özcan Deniz'in son filmi 'Su ve Ateş'in afişi ile, ilüstrasyon sanatçısı Andrew Jones'un 'Love is a Riot' tablosu arasındaki benzerlikten bahsetmiştim. Anlaşılan bu benzerlik Özcan Deniz'i de rahatsız etmiş olacak ki; filmin afişi değişti. Geçtiğimiz hafta içinde yeni afişi basın kuruluşlarına servis eden film yetkilileri; yönetmenliğini, senaryosunu ve başrol oyunculuğunu Özcan Deniz'in yaptığı filmin afişinin üzerine, Özcan Deniz ve kadın başrol oyuncusu Yasemin Allen'in resimlerini koymuş ve ortaya yeni bir afiş çıkmış.

YILMAZ'IN KONTROLÜNDE

Geçtiğimiz hafta, Cem Yılmaz'ın; yeni filminin senaryo çalışmaları için Boğaziçili öğrencilerden destek aldığını yazmıştım. Yazdıklarımı yanlış anlayıp filmin senaryosunu tamamen öğrencilerin hazırladığını anlayanlar olmuş. İşin aslı, Yılmaz'ın senaryo konusunda tek yetkili kişi olduğudur. Yılmaz ve genç ekibin titiz çalışmalarının sebebi; filmin en önemli parçası olan senaryonun özgün olması ve filmin amacına eksiksiz hitap etmesini istemeleri...

Günün Repliği: "Yapabildikleriniz değil, bir gün gerçekten yapamadığınız şeyler güneş battığında size baş ağrısı verir." -'Olağan Şüpheliler' (1995)

Sabah : http: //www.sabah.com.tr

Kaynak: Sabah.com.tr / Magazin

Bilgin Erdoğan Özcan Deniz Beren Saat Magazin Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title