Haberler

Türk Eğitim-Sen'den MHP Düzce Teşkilatı'na Ziyaret

Türk Eğitim-Sen Düzce Şube Başkanı Osman Çakmak ve yönetim kurulu üyeleri, MHP Düzce İl Başkanı Abdullah Danışmaz'ı ziyaret etti.

Türk Eğitim-Sen Düzce Şube Başkanı Osman Çakmak, yeni yasa ile milli eğitimde yapılan müdür atamalarından eğitim camiasının hoşnut olmadığını söyledi. Eğitimcilerin vicdanını yaralayan bu atamalarla ilgili görüş alışverişinde bulunmak üzere tüm siyasi partilerin il başkanlarını ziyaret edeceklerini kaydeden Çakmak, ziyaretlere MHP ile başladıklarını, ardından CHP ve AK Parti'ye de birer ziyaret gerçekleştireceklerini anlattı.

Geçtiğimiz haftalarda çıkan yasa ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdür yardımcılığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Okul Müdürlüğü ve okul müdür yardımcılığı kadrolarının kaldırıldığını ve atamaların görevlendirme şeklinde yapıldığını belirten Çakmak, "Okul müdürlerinde Haziran ayı bekleniyor. İlçe milli eğitim müdürlüğünde, il milli eğitim müdür yardımcılarında atamalar başladı. Yasa çıktığında, bu yasayı uygulayacak siyasi iradenin eğitimde liyakat prensibini benimseyeceğini, insanların rengine, siyasi düşüncesine, kimliğine bakmadan, yaptığı işte kim başarılı ise atamalarda onu gözeteceğini düşünüyorduk. Ancak uygulamaya baktığımızda, bizi fevkalade rahatsız eden gelişmeler var. Bu gelişmeleri Düzce'deki tüm siyasi temsilcilerle görüşmeye karar verdik. Düzce'nin sahipsiz olmadığı, Düzce'deki STK'ların bu gelişmelere sahip çıkması gerektiği kanaatindeyiz" dedi.

İlçe milli eğitim müdürü atamalarında liyakat sahibi eğitimcilerin atanması konusunda hassas davranılmadığını savunan Çakmak, "Atamalarda kör bir anlayış var. Benim adamım olsun anlayışıyla hareket etmek Düzce'ye fevkalade zarar verir. Düzce'nin artık eğitimde başarısızlığa tahammülü yoktur. Biz ortak bir anlayış oluşturmak için bu ziyaretleri yapacağız. Her zaman kavga etmek zorunda değiliz" şeklinde konuştu.

MHP il Başkanı Abdullah Danışmaz ise, Milli Eğitim'in Türkiye'nin kanayan yarası olduğunu belirtirken, sürekli yapılan değişikliklerin hoş olmadığını söyledi.

Konuyla ilgili olarak kendilerine de ihbar mektupları ulaştığını ifade eden Danışmaz, "Milletvekilleri, Vali ve AK Parti İl Başkanı'nın görevlendirmelerin üzerine ciddiyetle durmaları gerekirken, meydanı boş bırakmışlar, adeta peşkeş çekmişler. Bütün yetkiyi Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen'e vermiş bir müdür vekili ile karşı karşıyayız. Düzce'de eğitimin neden ileri gidemediğini de böylece görüyoruz" dedi. Danışmaz, parti genel merkezine ihbar mektubunu ulaştırarak, bu konunun üzerinde özellikle duracaklarını ve gereğinin yapılmasını isteyeceklerini vurgularken, valiliğin de bu konuda ivedilikle harekete geçmesini istedi. - DÜZCE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

ABDULLAH DANIŞMAZ Osman Çakmak Düzce Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Beypazarı soda yasaklandı mı? Beypazarı sodada bor mu var? Beypazarı açıklama yaptı mı? Barcelona-PSG maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Barcelona-PSG maçı şifresiz mi? 16 Nisan 2024 Salı Yayın akışı! Bugün kanallarda ne var? Bugün hangi diziler var? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 16 Mart Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? WhatsApp uçtan uca şifreleme nedir, neden değişir? Uçtan uca şifreleme nasıl çalışır? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 2024: İstanbul barajlarında son durum nedir? 16 Nisan baraj doluluk seviyesi yüzde kaç? Süt fiyatları ne kadar oldu 2024? Çiğ süte zam geldi mi? KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA? 16 Nisan Kabine Toplantısı gündemi nedir? Merkez Bankası'nın faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı ne zaman açıklanacak? Resmi Gazete bugün (16 Nisan) kararları nedir? Resmi Gazete atama kararları 2024 belli oldu mu? 16 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 16 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Threads hesabı kapanırsa Instagram da kapanır mı, ne olur? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 16 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 16 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? İstanbul'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title