Haberler
BBC

Türk dizilerini kaldıran MBC TV, Osmanlı karşıtı dizi yayınlamaya başladı

Güncelleme:

Geçtiğimiz sene Türk dizilerini yayınlamaya son veren Birleşik Arap Emirlikleri merkezli ve Suudi Arabistan'ın sahibi olduğu MBC TV, Osmanlı karşıtı bir diziyi yayınlamaya başladı.

Arap dünyasının en büyük yayın kuruluşlarından olan ve yüzde 60'ının Suudi Arabistan'a ait olduğu MBC, geçtiğimiz ülkelerinde çok popüler olan Türk dizilerini yayınlamaya son verdi. Kanal bu sene de Osmanlı karşıtı "Ateş Krallıkları" adlı diziyi yayınlamaya başladı.

40 MİLYON DOLARLIK BÜTÇESİ VAR

BBC Türkçe'nin haberine göre Mısırlı bir yazarın metnini hazırladığı, Arap oyuncuların yer aldığı dizinin başrolünü ise Mısırlı bir aktör üstlendi. Dizi Mısır'da Memlükler'in son günlerini ve 16. yüzyılda Osmanlı'nın kontrolüne geçişini anlatıyor. 40 milyon dolar bütçeli dizi, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) arasındaki medya mücadelesinde yeni bir perde açıyor.

Türk dizileri kaldıran MBC TV, Osmanlı karşıtı dizi yayınlamaya başladı

OSMANLI KARŞITI PERSPEKTİF

Tarihi, Osmanlı karşıtı bir perspektiften ele alan dizinin sloganı ise "Bir imparatorluk kanlı bir hukukla yönetiliyor. Bu onların laneti oldu" BAE merkezli haber sitesi Al-Ayn'a konuşan dizinin yazarı Mısırlı Muhammed Süleyman, tarihsel anlamda hiçbir hata içermeyen bir hikaye yazmaya çalıştıklarını belirterek ve Osmanlı döneminin "tarihsel katliamlarla dolu olduğunu" söyledi.

BÜYÜK SAVAŞ SAHNELERİ VE KARMAŞIK KARAKTERLER BULUNUYOR

Saudi Gazette, ilk bölümü 17 Kasım'da yayınlanan ve toplamda 14 bölümden oluşan dizinin 2019'da Arap dünyasında yapılan en büyük proje olduğunu belirtti. Saudi Gazette dizi için "Osmanlıların işlediği suçların örtüldüğü ve tarihin tahrif edildiği bu dönemle ilgili pek çok gerçeği gün yüzüne çıkarıyor" ifadelerini kullandı. Görsel efektlerin kullanıldığı dizide büyük savaş sahneleri, iç içe geçen hikayeler ve karmaşık karakterler yer alıyor.

Türk dizileri kaldıran MBC TV, Osmanlı karşıtı dizi yayınlamaya başladı

ARAP BASINI İKİYE BÖLÜNDÜ

Dizinin yayınlanmaya başlamasıyla Arap basını da ikiye bölündü. Bir kesin "belgelenmiş tarihi gerçekliği anlattığını" derken bir kesim de "Türklerin tarihi çarpıtılıyor" dedi.

TÜRK DİZİLERİNİ YAYINLAMAYI BIRAKTILAR

MBC 2018'de Türk dizilerini yayınlamayı sonlandırdığını açıklamış, Türk basını bunun siyasi bir hamle olduğunu yazmıştı.

BBC

Suudi Arabistan Osmanlı Haberler

Bakmadan Geçme

Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi!
500

Yorumlar (69)

Tt:

Alin Size araplar, arap sewdalilarina Kapak olsun,,

63
9
yanıtYanıtla
Resat:

Senin yorumunu begenmeyen karektersizler de var , Araplardan dost olmaz adamlar ABD İngiliz ve Fransız hayrani türk hayranı değil beyninize sokun şunu

yanıt19
yanıt7
Malik:

İleri zeka nerenle okudun haberi okuduğunu bile anlamıyorsun yorum yazma bari arapların yönetimi yani halkın seçtiği değil krallığa çökmüş insanlar yaptırıyor halkın yarısıda karşıymış nasıl bütün toplumu suçlarsın?

yanıt10
yanıt15
Gül:

Peygamberimizin s. a. v Efendimizin sözünü unutma '' ben arabim ama arablar benden degil'' yani IMAN önemli, irk degil! Sözde Iman edenler degil! Dünya malina kendini kaptirmislara ve din düsmaniyla ayni yolu paylasanada degil! Bu da size kapak olsun!

yanıt19
yanıt10
Sancak:

Avrupalı göçmenlerden hayır gördük araplardanda göruruz

yanıt1
yanıt14
vatandaş:

ARAPLAR ÖLÜNCE BAYRAKLARI YARIYA İNDİRMİYOR MUYDUK BİZ!!

40
3
yanıtYanıtla
Hhhhh:

Bu bildigin arap degil abdnin kuklasi araplar misir bae suudlar

yanıt12
yanıt3
OKAN:

filistine sahip çık suriyeliye sahip çık ama gerçekte ne kadar seviyorlar bizi. Akplilere sormak lazım

28
4
yanıtYanıtla
Sancak:

Okan senin sevdiğin avrupa bizi nekadar seviyorsa onlarda okadar seviyor

yanıt7
yanıt15
ancaka cvp:

ula cahil ne arap ne avrupa , akıl fukarası trol seni,

yanıt1
yanıt0
Tüm 69 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title