Haberler

Tüm dünyanın beklediği haber ABD'den geldi: Koronavirüs aşısını insanlar üzerinde deneyeceğiz

Güncelleme:

Koronavirüs salgınının tedavisi kapsamında aşı çalışmalarına başlayan ABD ordusundan bir yetkili, ilk önce fareler üzerinde test yapıldığını en kısa zamanda ise sıkı insanlar üzerinde test edilmesine başlanacağını kaydetti.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını dünyayı sarsmaya devam ediyor. Henüz herhangi bir aşısı ya da ilacı bulunamayan ölümcül salgın koronavirüs için ABD'den çok önemli bir açıklama geldi.

Kovid-19'a karşı ABD Kara Kuvvetleri Komutanlığı laboratuvarlarında aşı çalışması başlatıldı. ABD Savunma Bakanlığı ise bazı tatbikatları askıya almanın yanı sıra ABD ordusunda salgının yayılmaması için bir dizi önlem alıyor.

Aşı çalışmaları ile ilgili açıklama yapan Kara Kuvvetleri Tıbbi Ar-Ge Komutanı Tuğgeneral Michael Talley, Kara Kuvvetleri laborantlarının, Hastalık Kontrol Merkezi (CDC), sağlık endüstrisi ve akademiden birçok kuruluşla işbirliği yaparak bir aşı test çalışmasına başladıklarını ifade etti.

"İLK AŞAMADA FARELERDE DENENMEYE BAŞLANDI"

Tuğgeneral Talley, potansiyel aşıların en kısa zamanda sıkı insanlar üzerinde test edilmesine başlanacağını kaydetti. Walter Reed Kara Kuvvetleri Araştırma Enstitüsü Bulaşıcı Hastalıklar Merkezi Direktörü Dr. Kavyon Modjarrad ise "Aşının testlerinin ilk aşamasını farelerde denemeye başladıklarını belirtti.

TAKVİM VERMEKTEN KAÇINDI

Modjarrad, ikinci aşamada testlerin maymunlar dahil anatomisi insan anatomisine yakın hayvanlarda yapılacağını ifade ederek, insanlar üzerindeki testin tam olarak ne zaman yapılacağına dair bir takvim vermekten kaçındı.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Kara Kuvvetleri Komutanlığı Amerika Birleşik Devletleri Haberler

500

Yorumlar (29)

Af anam:

Sizi şerefsizler sizi, siz tuzaklarınıza bu saatten sonra en cahil insanı bile düşüremezsiniz unutmayın! Buna ben şahsım adına bu şerefsiz küffarın ekonomi kapanı diyorum kim de ne derse desin! Önce virüsü aylarca çalış oluştur, sonra onu yay ve ardından aşı yap ekonomi olarak dünyayı kendine mahküm et? Yemezler daha kızıl düşman ABD! Hemde o virüsü yaymadan aşısınıda yapmış hazırlamışlardı zaten!!!!

13
5
yanıtYanıtla
Asdeg:

Amerika’ya mecbursun dünyanın süper gücü herşey onların elinde Amerika ya tüm dünya mecbur

yanıt9
yanıt11
Tret:

Sen de yaptıramazsın aşıyı olur biter yiğidim

yanıt0
yanıt0
Doğrucu:

Kendileri çıkardı kendileri yok edecek tabi ancak adamlar işi biliyor bu işin ticaret boyuyla düşünülürse müthiş bir mebla çıkar ortaya çünkü abd her zaman bir yolunu bulur :)

10
4
yanıtYanıtla
bir gaziantepli:

plan iyi işliyor amerika

12
2
yanıtYanıtla
ASLI:

HELAL OLSUN AMERİKAYA İNSANLIĞIN GELECEĞİNİ YİNE ONLAR KURTARACAK. TABİ BİLİM İLE UĞRAŞAN ADAM FARKLI OLUYOR.

4
9
yanıtYanıtla
Gurbetci:

Bizde para yardimiyla cennetten daire aliyoz ama. Bu daha dunyada ve uzayda kimsede gorulmedi. Bu konudada kimse bizi gecemez, hakkimizi yeme ama.

yanıt1
yanıt1
Keko sibirya:

Tabiki Bilim ilimden üstündür. Abd liler günde 5 Vakit deney yapip araştirma yaparlar ve bulurlar.

yanıt1
yanıt2
kara:

amerikanın parası bitti ortalığa mikrop yayıpta su satarak geri dönüşüm sağlayacak

9
3
yanıtYanıtla
AMERİKA:

Amerikanın parası biter mi tüm iphone, windows microsoft, tüm sosyal medya hesapları, google youtube herşey amerikanın tüm önemli şirketler amerika şirketi. Böle bi durumda amerikanın parası biter mi? herifler işi çözmüş.

yanıt9
yanıt2
Tüm 29 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title