Haberler

Kaya Düşmesi Sonucu Yatalak Kalan Dağcı, 6,5 Yıl Sonra Ayağa Kalktı

Güncelleme:

6,5 yıl önce yamaçtan düşen kayanın başına isabet etmesi sonucu konuşma ve yürüme yetisini kaybeden dağcı, geçirdiği ameliyatlardan sonra yeniden ayağa kalkmayı başardı. Dağcının babası, ''Doktorlar, 'Oğlunuzun yürümesi imkansız, yatalak olarak kalacak' dediler. Oğlum imkansızı başardı'' dedi.

Erzurum'un İspir ilçesinde temizlik yaptığı yamaçtan düşen kayanın başına isabet etmesi sonucu ağır yaralanan ve aylarca uyutulan dağcı Mehmet Şahin(34), konuşma ve yürüme yetisini kaybetti. Doktorların bir daha ayağa kalkmasının zor olacağını söylediği yatağa bağımlı kalan dağcı, geçirdiği ameliyatlar ve tedavi süreçleri sonunda, 6,5 yıl aradan sonra yeniden ayağa kalkmayı başardı.

Rizeli endüstriyel dağcı Mehmet Şahin, Erzurum'un İspir ilçesinde, 3 Ocak 2013'de bir grup arkadaşıyla baraj inşaatı için yamaçta kaya temizliğine başladı. Bu sırada zirveden kopan kaya parçası Şahin'in başına isabet etti. Kaskı parçalanan ve yamaçta asılı kalan dağcı, 2.5 saat sonra kurtarılarak Erzurum Yakutiye Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

Kaya Düşmesi Sonucu Yatağa Bağımlı Olan Dağcı, 6,5 Yıl Sonra Ayağa Kalktı

DOKTORLAR 'BİR DAHA YÜRÜYEMEZ' DİYORDU

Beyin kanaması geçiren ve 4.5 ay yoğun bakım ünitesinde uyutulan Şahin konuşma ve yürüme yetisini kaybetti. Doktorların bir daha ayağa kalkmasının zor olacağını söylediği yatağa bağımlı kalan dağcı, geçirdiği bir dizi ameliyatlar ve uygulanan fizik tedavi süreçleri sonunda 6,5 yıl aradan sonra yeniden ayağa kalkmayı başardı. Trabzon'da Maçka Ömer Burhanoğlu Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi'nde destek alarak ilk adımlarını atan ve konuşmaya başlayan Şahin, yeniden dağlara döneceği günü heyecanla bekliyor.

Kaya Düşmesi Sonucu Yatağa Bağımlı Olan Dağcı, 6,5 Yıl Sonra Ayağa Kalktı

''DAĞLAR BENİM EVİM''

Talihsiz bir kaza geçirdiğini anlatan Mehmet Şahin, ''Yamaç temizliği yaparken başıma düşen kaya çarptı. Ben kendimden geçtim. Arkadaşlarım beni kurtardı. Uzun süredir hastanelerdeyim. Ama artık ayağa kalkabiliyor, konuşabiliyorum. Dağları çok özledim. Yeniden tırmanmayı hayal ettiğim dağlar benim evim. Eskiden çıktığım Kaçkar Dağlarına yine yürüyerek çıkmak istiyorum. Bekleyin beni dağlar, geliyorum.'' dedi.

''İMKANSIZI BAŞARDI''

Doktorların, oğlunun bir daha yürümesinin çok zor olduğunu söylediğini hatırlatan Yaşar Şahin de (60), ''Yamaçta kaya temizliği yaparken yukarıdan gelen taş kafasına çarptı. 4.5 ay yoğun bakım ünitesinde kaldı. Doktorlar 'Oğlunuzun yürümesi imkansız, yatalak olarak kalacak' dediler. Ama o günden bugüne şükürler olsun oğlum yürümeye ve konuşmaya başladı. Tam net olmasa da derdini anlatıyor. Oğlum imkansızı başardı. Daha iyi olacak.'' diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Şahin Erzurum Trabzon İspir Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (16)

mici:

imkansizi basarmak Allaha mahsustur deki Allah sifa verdi.

39
7
yanıtYanıtla
adım muvahhid:

oğlun imkansızı başarmadı şifayı veren ALLAH TIR sadece bazı vesileelr oldu. . . lütfen hayata tutundu son anda kurtuldu ve buna benzer tehlikeli sözler kullanmayın islami olarak çık sıkıntılı sözzler bunlar. . .

13
9
yanıtYanıtla
Yenisoy:

BBoş yapma gebeş

yanıt0
yanıt0
hamdi:

başındaki kask olmasa çoktan ölürdü.

8
1
yanıtYanıtla
6.FİLO:

ALLAH Sağlık dolu ömürler versin inşallah. Maşallah güzel haber.

9
0
yanıtYanıtla
ATILLA TÜRK:

HE DAGLARA DÖN DAGLAR SENI BEKLIYY IYILISTIGINE SÜKRET BU SEFER MAZALLAH DÜSERSEN BIR DAHA KALAKASSIN IYIDISÜN DAGLARI AKLINA GETIRDIGINDE CEKTIKLERINLE BIR MUKAYESE ET ISTERSEN

2
6
yanıtYanıtla
Oflu:

Sanane ayni gene cikicam dag benim degilmi halla halla bebe ye bak hele !

yanıt0
yanıt3
DHALSIMM:

Evladım manyak mısın? Ölümden dönmüşsün hala daha azraili çağırmakta ısrar ediyorsun.

1
3
yanıtYanıtla
Manyak ya:

Vaden dolmadi dolsaydi gorurdum seni.

1
2
yanıtYanıtla
dragon:

Allah şifa versin

3
0
yanıtYanıtla
Tüm 16 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title