Haberler

Tony Blaır Tgrt'ye Patron Mu Olacak?

İngiltere Başbakanı Tony Blair'in, Bu Görevinden Ayrıldıktan Sonra Rupert Murdoch'un News Corporation Şirketinde Oldukça Üst Düzey Bir Göreve Gelebileceği İddia Edildi. Murdoch Bir Süre Önce Tgrt'yi Satın Almıştı.

Tony Blair'in, son olarak TGRT'yi satın alan Rupert Murdoch'un News Corporation şirketine yönetici olabileceği belirtildi.

İngiliz Independent gazetesinin haberine göre, dünyaca ünlü medya devi Rupert Murdoch'un, bir süre sonra görevinden ayrılacak olan İngiltere Başbakanı Tony Blair'e, üst düzey bir yöneticilik teklif etmesi bekleniyor. Dünya genelinde onlarca gazete ve televizyon kanalının sahibi olan Murdoch'un, Blair'i, News Corporation şirketinde yönetici olarak görmek istediği iddia edildi.

Blair'e yakın isimlerin, İngiliz Başbakan'ın, koltuğunu bıraktıktan sonra ne yapacağını hala planlamadığı konusunda ısrarcı olduğu belirtilen haberde, ancak Blair'in bazı arkadaşlarının, "News Corporation Yönetim Kurulu'nda bir masa cazip gelebilir" görüşünde olduğu kaydedildi.

Rupert Murdoch'un News Corporation şirketi, son olarak 151 milyon YTL karşılığında TGRT'yi satın almıştı. Tony Blair, Rupert Murdoch'un muhtemel bir teklifini kabul eder ve News Corporation Yönetim Kurulu'na girerse, TGRT'nin de yöneticileri arasında yer almış olacak.

Avusturalya doğumlu 74 yaşındaki Murdoch'un Avusturalya, İngiltere, ABD ve bazı Asya ülkelerinde önemli basın kuruluşlarının sahibi konumunda bulunuyor. Servetinin 6,7 milyar doları bulduğu savunulan Murdoch, ABD'nin en zengin 32'inci, dünyanın ise en zengin 84' üncü ismi olarak kabul ediliyor.

Kaynak: ANKA / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title