Haberler

Tl Banknot ve Madeni Paralar 3 Ekimde Tanıtılacak

2009 Yılı Başında Tedavüle Çıkacak Türk Lirası Banknot ve Madeni Paraların Tanıtımı, 3 Ekim Cuma Günü Yapılacak.

2009 yılı başında tedavüle çıkacak Türk Lirası banknot ve madeni paraların tanıtımı, 3 Ekim Cuma günü yapılacak.

Yeni Türk Lirasından (YTL) Türk Lirasına dönüş programı çerçevesinde 1 Ocak 2009 tarihinde tedavüle çıkacak Türk Lirası banknot ve madeni paraların fiziki tanıtımı amacıyla, 3 Ekim Cuma günü Bankanın İdare Merkezinde basın toplantısı düzenlenecek.

Toplantıya, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Devlet Bakanı Mehmet Şimşek'in de katılmaları bekleniyor.

Merkez Bankası tarafından uygulamaya konulan iki aşamalı planın ilk bölümünde, paradan altı sıfır atılmak suretiyle Türk Lirasından Yeni Türk Lirasına geçilmiş ve bu çerçevede YTL banknot ve madeni paralar 1 Ocak 2005 tarihinde kullanılmaya başlanmıştı.

Uygulamaya konulan planın ikinci aşamasında, para biriminde geçici bir süre için ve karışıklıkları önlemek amacıyla eklenen ''Yeni'' ibaresi kaldırılacak. Para asli ve geleneksel adı olan ''Türk Lirasına'' (TL) dönecek.

Yeniden ''Türk Lirası'' ve ''Kuruş'' adını alacak olan banknot ve madeni paralar 1 Ocak 2009?da, yenilenen tasarımları, değişen boyutları ve gelişmiş güvenlik özellikleriyle tedavülde olacak.

Kaynak: AA / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title