Haberler

Tiyatro Festivali Devam Ediyor

Güncelleme:

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu'nun (DBŞT) düzenlediği 3. Amed Tiyatro Festivali'nde Eş Başkanlar sanatçılarla bir araya geldi.

3. Amed Tiyatro Festivali, altıncı gününde tiyatro oyunlarıyla devam ediyor. Festival kapsamında Rûgêş Kırıcı'nın yönettiği, Samed Bahrengi'nin "Küçük Kara Balık" adlı eserinin Kürtçe uyarlaması olan, Masî Reşa Biçûk adlı oyun çocuk izleyiciyle buluştu. Teatra Jiyana Nû'nun Cegerxwîn Kültür ve Sanat Merkezi Salonu'nda sahnelediği oyuna, velileriyle birlikte gelen çocuklar büyük ilgi gösterdi.

Bir zamanlar annesiyle ırmakta yaşayan küçük bir kara balığın hikayesinin anlatıldığı oyunda, küçük kara balığın, çevresindeki bütün baskılara, tutucu düşünce yapısına karşı, denize, özgürlüğe ulaşma çabası irdeleniyor.

'Davul Tozu' Diyarbakır'da

İstanbulimpro oyuncuları da, "İçinizden dönüp duran saçmalık duygusunu çok iyi biliyoruz. Oradan geliyoruz" sloganıyla anlattıkları "Davul Tozu" adlı doğaçlama tiyatro oyunu DBŞT Salonu'nda sahneledi. Oyunu, Eş Başkanlar Gültan Kışanak ve Fırat Anlı ile birlikte çok sayıda kişi izledi.

Oyun öncesi herhangi bir hazırlık yapmadan tamamen doğaçlama performans sergileyen Koray Tarhan ve Burak Tamdoğan, izleyicilerden eş anlamlı bir Kürtçe kelime söylemelerini istedi. Bir izleyicinin hem acı hem de sivri anlamına gelen "Tûj" kelimesinden yola çıkan sanatçılar, bilinmeyen bir ülkedeki sarayda geçen olayları doğaçladı.
Oyunun ardından Cizre Belediyesi Eş Başkanı Leyla İmret ve DBŞT Oyuncusu Vural Tantekin, sanatçıları çiçek ve plaket vererek kutladı. Oyuncu Koray Tarhan, daha önce Diyarbakır'a gelerek, DBŞT oyuncularıyla yapmış oldukları doğaçlama atölyesini hatırlatarak, festivale davet edilmekten duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Eş Başkanlar sanatçılarla bir araya geldi

Festival devam ederken Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Gültan Kışanak ile Fırat Anlı, festivale katılan sanatçılarla Hevsel Sosyal Tesisleri'nde bir araya geldi. Sanatçılarla sohbet eden Eş Başkanlar, sanatçıları Diyarbakır'da görmekten duydukları memnuniyeti dile getirerek, önümüzdeki süreçte festivalin daha güçlü biçimde devam edeceğini belirtti.

Öte yandan festival kapsamında Rojava'dan gelerek, oyun sahneleyecek olan Yekta Tiyatro Topluluğu'nun sınırdan geçişine izin verilmemesi DBŞT tarafından kınandı.

Kaynak: Temsilci / Kültür Sanat

Rugeş Kırıcı Fırat Anlı Diyarbakır Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title