Haberler

Tika'dan Somalili Yetimlere Yaşam ve Eğitim Merkezi

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı'nın (TİKA), Somali'nin başkenti Mogadişu'da bulunan Sokak Çocukları Eğitim Merkezi'nin tadilatı ve rehabilitasyonu kapsamında ek binaları tamamlayarak hizmete sunduğu bildirildi.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı'nın (TİKA), Somali'nin başkenti Mogadişu'da bulunan Sokak Çocukları Eğitim Merkezi'nin tadilatı ve rehabilitasyonu kapsamında ek binaları tamamlayarak hizmete sunduğu bildirildi.

TİKA'dan yapılan açıklamada, Somali'nin başkenti Mogadişu'da zor şartlar altında 100 yetimin birlikte yaşadığı Sokak Çocukları Eğitim Merkezi'nin yeni bir yaşam ve eğitim alanına kavuşturulduğu belirtildi.

Açıklamada, Somali'de eğitim olanaklarının iyileştirilmesine ve yetimlerin topluma kazandırılmasına yönelik yürütülen proje kapsamında, mutfak, yemekhane, ortak kullanım alanları ve çamaşırhaneyi oluşturan 3 binayla, çevre duvar inşaatının TİKA tarafından tamamlanarak hizmete sunulduğu ifade edildi.

TİKA heyetinin ile projeyi birlikte yürüten yerel partnerler Manhal Charitable Organization ve Social Development Organization yetkililerinin birlikte yer aldığı açılışta, öğrencilere tişört ve şapka dağıtıldı.

Açılışta konuşan TİKA Mogadişu Koordinatörü Galip Yılmaz,Türk halkı ile Somali halkı arasında gönül köprüsü olduğunu, bu nedenle iki halkın kardeş halklar olduğunu belirterek, Somali'deki TİKA faaliyetlerinin artarak devam edeceğini söyledi.

Yılmaz, yetimlerin ümmetin emanetleri olması dolayısıyla yetimhaneler üzerinde yapılan çalışmaların ayrı bir anlam kazandığını dile getirdi.

Manhal Charitable Organization Genel Müdürü Abdullahi Abukar ise bu projeyle birlikte yetimlerin daha iyi ve sağlıklı bir ortamda eğitim alacaklarının altını çizerek, TİKA'ya işbirliğinden dolayı teşekkür etti.

Bu arada, Somali'de 1991 yılında başlayan ve halen devam eden iç savaş nedeniyle sahipsiz kalan çocukların çoğu zaman kötü amaçlı suç örgütlerinin ve misyonerlerin eline düştüğü, TİKA'nın yetimlere yönelik yapılan çalışmalara ayrı bir önem verdiği kaydedildi.

Kaynak: AA / Güncel

Galip Yılmaz Mogadişu Somali Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title