Haberler

Terör Örgütü Üyeliği İddiası Davası

Emek Partisi (EMEP) Genel Başkan Yardımcısı Şükran Doğan'ın da arasında bulunduğu 3 kişinin, "terör örgütü PKK üyesi oldukları ve örgütün propagandasını yaptıkları" iddiasıyla yargılanmalarına başlandı.

Emek Partisi (EMEP) Genel Başkan Yardımcısı Şükran Doğan'ın da arasında bulunduğu 3 kişinin, "terör örgütü PKK üyesi oldukları ve örgütün propagandasını yaptıkları" iddiasıyla yargılanmalarına başlandı.

Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuksuz sanıklar Şükran Doğan ve Yasemin Öztürk ile sanık avukatları katıldı.

Sanıklardan Ali Özkan'ın raporlu olması dolayısıyla hazır bulunmadığı duruşmada savunmasını yapan Doğan, Halkların Demokratik Kongresinin (HDK) faaliyetlerine katıldıkları için haklarında dava açıldığını ifade etti.

HDK'nın, 2012'de Türkiye'deki farklı emek ve demokrasi güçlerinin bir araya gelmesiyle oluşturulmuş bir yapılanma olduğunu aktaran Doğan, "Partim açısından legal olan bu oluşumun mensubu olarak çeşitli toplantı ve eylemlere katıldım. Ancak PKK lehine slogan atmadım. Terör örgütü üyeliği suçlamasını kabul etmiyorum" dedi.

Yasemin Öztürk de mesleğinin gazetecilik olduğunu ve daha önce Çağdaş Gazeteciler Derneğinde yöneticilik yaptığını anlatarak, "HDK'nın kadın hakları, insan hakları, çocuk hakları, çevre gibi konularda demokratik haklardan yana bir oluşum olduğunu gördüm ve orada çalışma kararı alarak, görev üstlendim. Terör örgütü üyesi değilim. Örgüt lehine slogan atmadım" diye konuştu.

Doğan'ın avukatı İlke Işık, müvekkilinin yöneticisi olduğu EMEP'in HDK bileşenlerinden olduğunu ifade ederek, "Müvekkilim partisinin görevlendirmesiyle HDK çalışmalarına katılmıştır. Burada örgüt bağlantısı aramak zorlamadır" dedi.

HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder'in de izlediği duruşma, sanık Özkan'ın savunmasının alınması için ertelendi.

İddianamede HDK'nın, terör örgütü PKK/KCK'nın şehir yapılanması olarak kurulduğu, sanıkların da HDK'nın eylem ve basın açıklamalarına katıldıkları ifade ediliyor ve "terör örgütü üyesi olmak ve birden fazla kez örgütün propagandasını yapmak" suçlarından 8 yıl 3'er aydan 23 yıl 9'ar aya kadar hapisle cezalandırılmaları isteniyor.

Kaynak: AA / Güncel

Yasemin Öztürk Ali Özkan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title